1. Mezinárodní dixielandový festival Plzeň

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

První ročník Mezinárodního dixielandového festivalu Plzeň nabídne tři tuzemské a jednu zahraniční kapelu. Chybět nebude ani největší hvězda tuzemské dixielandové scény a miláček publika všech tuzemských i zahraničních dixielandových festivalů, rakovničtí BrassBand.cz, Plzeňskou scénu budou reprezentovat spoluorganizátoři akce Pilsner Jazz Band a The Dixie Hot Licks. Zahraničním hostem festivalu bude přední představitel dixielandu z Pobaltí, lotyšský Sunny Groove Dixie Riga. Band složený ze členů symfonických orchestrů a profesorů akademie lotyšského hlavního města kombinuje správný neworleanský sound s bravurním (až akademickým) zvládáním techniky a sól.

Raná forma jazzu, která je nazývána dixieland, tradiční jazz či neworleanský jazz, zažije během prvního ročníku v Plzni malý svátek. Těšit se můžete nejen na melodie, které vás budou nutit do tance, ale i na spoustu zábavy.

Program:
17:00 The Dixie Hot Licks
18:00 Pilsner Jazz Band
19:00 BrassBand.cz
20:30 Sunny Groove Dixie Riga

The Dixie Hot Licks
Plzeňská dixielandová kapela s repertoárem těch nejlepších, nejveselejších i nejsmutnějších, nejrychlejších i nejpomalejších, nejinteligentnějších i nej(s)prostších, nejdurovějších i nejmolovějších skladeb, jež vás přenesou do Basin Street, Bourbon Street, na Royal Garden, ale i do Moskvy, Arábie, do Číny i Indie.

Pilsner Jazz Band
Za šest let své existence si stačil vydobýt své místo v oblasti českého tradičního jazzu a swingu. Tento osmičlenný plzeňský orchestr se soustředí právě na „zlatou éru“ jazzu, tedy dixieland a swing, ale pro pestrost nechybí v repertoáru boogie-woogie, blues nebo standardy latin-jazzu.

BrassBand.cz
Hraje ortodoxní dixieland, neboli neworleanský jazz, ve stylu 20. a 30. let minulého století. Má za sebou stovky úspěšných vystoupení doma i v zahraničí. Za dosavadní vrchol kariéry lze považovat účast na největších evropských dixielandových festivalech. Charakteristickým znakem kapely je vzrušující a velmi živé pojetí vystoupení, humorně laděné texty, různé typy kostýmů (od námořnických uniforem až po fraky) a především neutuchající dobrá nálada.

Sunny Groove Dixie Riga
Band složený ze členů symfonických orchestrů a profesorů akademie lotyšského hlavního města kombinuje správný neworleanský sound s bravurním (až akademickým) zvládáním techniky a sól.

Akce se koná na zahradě Měšťanské besedy. V případě nepříznivého počasí se přesouvá do interiéru.

↑ zpět na začátek článku ↑

1. Mezinárodní dixielandový festival Plzeň

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů