14. reprezentační ples Plzeňského kraje

Parkhotel U Borského parku 31, Plzeň
e-mail: hotel@parkhotel-czech.eu telefon: +420 608 111 702
web: http://www.parkhotel-czech.eu/

Druhého ledna startuje předprodej vstupenek na jeden z nejlepších plesů v Plzni, na reprezentační ples Plzeňského kraje. Za 250 až 550 Kč tu letos na plesající čeká atmosféra plavby zaoceánským parníkem v polovině minulého století. Hrát a zpívat budou Jiří Korn, Golden Big Band Prague a The Dixie Hot Licks. Večerem budou provázet Martina Kociánová a Jan Čenský. Předprodej vstupenek probíhá na www.plzenskavstupenka.cz od 2. ledna 2017.

Jiří Korn
Jiří Korn je významnou osobností v české kultuře, zasahující do všech oblastí hudby, tance a herectví. Je znám díky svým všestranným schopnostem, originalitě a profesionálnímu přístupu ke každému uměleckému výkonu. Je jediným zpěvákem v České republice, který si udržuje pevnou pozici na vrcholu populární hudby, a prvním propagátorem moderních trendů. Postupem času si vybudoval široký okruh diváků a ovlivňuje tak kulturu v celé ČR.

Tančete na Golden Big Band Prague
Po celý večer bude na plese kraje hrát Golden Big Band Prague pod vedením zpívajícího kapelníka Petra Soviče. Předním českým big bandům vždy ve světě patřilo velké uznání a Golden Big Band Prague vznikl s cílem navázat na tuto tradici, a to v podobě moderní interpretace nejen swingové muziky, ale i ve spojení se jmény jako Jitka Zelenková, Karel Štědrý, Pavlína Filipovská, Peter Lipa nebo Monika Absolonová.

Historie Golden Big Bandu Prague se začala psát na jaře roku 2011. První sezóna orchestru byla nad očekávání úspěšná: odehrál více než 25 vystoupení a získal také své první ostruhy v rozhlasové a televizní branži. V legendárním Studiu A v pražském Karlíně vystoupil v rámci pořadu Big Bandu Českého rozhlasu pod vedením Václava Kozla a pro Českou televizi natočil přímý přenos koncertu Viva Frank Sinatra, v němž doprovodil přední české a zahraniční sólisty. Tím byla nastavena laťka pro všechna další léta jeho fungování: zvučná jména, prestižní festivaly, atraktivní repertoár.

The Dixie Hot Licks
The Dixie Hot Licks je sedmičlenná plzeňská kapela v tradičním dixielandovém obsazení oživující téměř sto let starou hudbu, která vznikala v kolébce jazzu – New Orleans a podél řeky Mississippi. Stylová interpretace nejznámějších skladeb této éry podtrhuje jedinečnou atmosféru vystoupení TDHL: Spontánnost. Divokost. Nadšení. Radost i Smutek. Žádný jiný hudební styl nedokáže tolik předávat emoce z hudebníků na posluchače a tanečníky jako právě neworleánský jazz-dixieland.

Při každé příležitosti zaznívají léty prověřené melodie, žhavá sóla a poutavý zpěv s texty veselými i smutnými, původními i českými. The Dixie Hot Licks pohladí nejen ucho svých posluchačů, ale zalahodí i jejich očím modrými pruhy a červenými doplňky. Rádi však někdy vymění trička a kecky za smokingy a dobové šaty.

Jan Čenský
Tento představitel řady televizních princů a králů již od mládí hraje  komediální i vážné dramatické role. Kdo už na plese Plzeňského kraje byl, ví, že Jan Čenský ho nebude moderovat poprvé. Letos se představí jako kapitán zaoceánského parníku, na kterém bude znít hudba poloviny minulého století.

Martina Kociánová
Kdyby měla psát svůj pracovní životopis, musely by vzniknout dva.  Jeden, který by mapoval její moderátorskou kariéru, a jeden pěveckou. Původně si však mezzosopranistka a moderátorka vybrala profesi historičky. Tento obor, konkrétně historii a muzeologii, vystudovala na Slezské univerzitě v Opavě. Současně vystudovala i ostravskou Lidovou konzervatoř.

Už během studií začala pracovat jako redaktorka a moderátorka zpravodajství České televize. Moderovala hlavní zpravodajskou relaci v TV Nova, hlavní zprávy TV Prima. V roce 2007 moderovala na ČT24 živý diskuzní pořad Vedlejší efekty.

V současnosti má vlastní autorský pořad v Českém rozhlase (Kupředu do minulosti) a moderuje i Dopoledne s Dvojkou.

Souběžně s touto moderátorskou a novinářskou profesí hostuje v operních domech v Česku, koncertuje doma i v zahraničí a spolupracuje s mnoha hudebními tělesy.

V českých divadlech (Státní opera Praha, Divadlo F. X. Šaldy Liberec, Jihočeské divadlo České Budějovice, Slezské divadlo Opava) hostovala v mezzosopránových rolích.

Pravidelně koncertuje s Triem Amadeus, s kytaristou Lubomírem Brabcem a je součástí Tria Lyrico, kde interpretuje především francouzský a italský repertoár spolu s harfou a flétnou. Spolupracovala s řadou hudebních těles, například se Severočeskou filharmonií, Královéhradeckou filharmonií, Janáčkovou filharmonií Ostrava, Wihanovým kvartetem.

Koncertuje nejen na domácích scénách, ale také v New Yorku, Německu, Rakousku, Japonsku či na Kypru. Ve své koncertní činnosti se věnuje i dětem. Koncertní program „Vážná“ hudba nemusí být vážná“ se snaží mladým lidem přiblížit klasickou hudbu. Za činnost v oblasti umění jí v roce 2002 udělila Evropská unie umění Cenu Gustava Mahlera.

Na reprezentačním plese Plzeňského kraje bude také ve dvojí roli – zpěvačky a zároveň moderátorky po boku Jana Čenského.

↑ zpět na začátek článku ↑

14. reprezentační ples Plzeňského kraje

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů