24. ročník festivalu Bonjour Plzeň! 2016

Plzeň - více míst Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Třetí říjnové pondělí startuje už 24. ročník festivalu Bonjour Plzeň!, který potrvá do 5. listopadu. Nechte se zase po roce unášet frankofonní kulturou. Festival svým propojením francouzské a české kultury potěší jak děti, tak dospělé díky svým zcela novým a netradičním akcím. Letos bude hlavním tématem městská kultura. Umělci hip-hopové scény, rappeři a umělci street-artu nám během energií nabitých večírků představí, kam až sahají jejich dovednosti.

Na zahájení festivalu, které se bude konat 17. října v Papírně, se představí umělecká skupina Spray Can Art z Liège, která návštěvníky vtáhne do hip-hopové kultury a street-artu v podobě společné graffiti malby za hudebního doprovodu belgických DJs Kaer a Eb Kaïto společně s hostem české hip-hopové scény. Hned druhý den se návštěvníci festivalu budou moci seznámit s graffitovou technikou a nebo street dancem v podobě workshopů za hudebního doprovodu umělců DJs Kaer a Eb Kaïto z belgického města Liège a místní skupiny Kumpani. Akce se bude konat k příležitosti otevření parkourového parku organizace Ponton, kde si budou návštěvníci tento sport původem z Francie také moci vyzkoušet.

V sobotu 22. října následuje Francouzsko-český hip-hopový den v Divadle pod lampou. Na programu budou během odpoledne workshopy beatboxu, elektronické hudby a freestylu vedené francouzskými a českými umělci současné hip-hopové scény. Den zakončí večerním koncertem a jam session, kde umělci předvedou to nejlepší z nich. Ve čtvrtek 20. října budou mít návštěvníci to potěšení si prohlédnout originální pohled na Plzeň očima francouzsko-chorvatského fotografa Jean-Claude Ladovica v Moving Station. Vernisáž výstavy bude provázena ochutnávkou specialit z partnerského města Mâcon z regionu Franche-Comté a hudebním doprovodem jeho místních nejlepších umělců.

Vrcholem festivalu pak bude jedno ze synonym Francie, francouzská gastronomie. Její vyznavači budou bez přehánění v sedmém nebi! Čeká je ochutnávka sýrů a vín, kuchařské workshopy nebo francouzská snídaně. Poslední říjnovou sobotu se v DEPO2015 uskuteční French Market, na němž budou jak designové stánky, tak stánky s francouzskými specialitami a den uzavře koncert skupin Annešanté a Šarivari.

Kromě toho festival láká na One Man Show Stéphana Poignanta, francouze žijícího již patnáct let v České republice, který 25. října v Divadle Alfa rozesměje publikum vyprávěním svých plzeňských příhod. Milovníci moderního tance zase mohou zamířit 31. října do Moving Station na představení mladých tanečníků Florenta Golfiera a Marie Gourdain s názvem UN.

Děti se během festivalu mohou přijít pobavit a poslechnout si kouzelné pohádky, které budou vyprávět 26. října lektorky v Muzeu Loutek v češtině i ve francouzštině.

Komu během festivalu francouzština zachutná a chtěl by se jí věnovat i dál, toho Alliance française ráda přivítá na svých kurzech a dalších akcích.

Více informací na www.alliancefrancaise.cz/plzen/ a Facebooku.

↑ zpět na začátek článku ↑

24. ročník festivalu Bonjour Plzeň! 2016

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů