34. ročník festivalu Skupova Plzeň v říjnovém termínu

Plzeň - více míst Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Skupova Plzeň se letos přesunula z tradičního červnového termínu až na podzim, na 14. až 18. října. Ale i přes všechny komplikace chce potěšit malé i velké diváky různorodostí výtvarných a loutkářských přístupů, témat a žánrů.  Hrát se bude na domácí scéně v Divadle Alfa, v Moving Station a v Muzeu loutek.

Vstupenky na jednotlivá představení lze zakoupit od 1. září v obvyklých předprodejích Plzeňské vstupenky, v pokladně Divadla Alfa nebo na webu www.skupovaplzen.cz. Na webových stránkách festivalu lze od 1. září najít také program festivalu.

Účast zahraničních hostů je podmíněna dobrou mezinárodní situací v souvislosti s šířením COVID 19.
Pořadatelé budou v rámci festivalu realizovat preventivní hygienická opatření, která se vztahují k omezení šíření virových onemocnění. Jde zejména o pravidelnou dezinfekci prostor, sníženou kapacitu diváků v sálech na bezpečnou úroveň, případně poskytnutí roušek. Festivalové centrum bude umístěno na zahradě Divadla Alfa, mimo vnitřní prostory.

A co diváky čeká? S královéhradeckým Divadlem Drak se vypraví na „Cestu“ inspirovanou slavným dílem jedné z legend americké beat generation Jackem Kerouacem. Liberecké Naivní divadlo je vezme na návštěvu k „Hvězdnému poslovi“, neboli k slavnému vědci Galileo Galileovi. „Vítězné svině“, inspirované povídkami domažlického rodáka Ladislava Klímy, přivezou oblíbené pražské Buchty a loutky. Jestlipak sluší loutkové zpracování „Krvavému románu“ šumavského všeuměla Josefa Váchala? Na to odpoví svou interpretací Divadlo LokVar. A proč byste se netěšili na ostravské Divadlo loutek, když vám dá „Prodanou nevěstu“? Zváni jsou nejen příznivci maňásků, ale také opery – však už si v programu Skupovy Plzně zvykli na hudebně-loutkářské tituly!

Divadlo Alfa představí na Skupově Plzni dvě inscenace svého dlouholetého uměleckého šéfa, režiséra Tomáše Dvořáka, novinky sezóny 2019/20, „Pozor, Zorro!“ a „Jenovéfa“.

Na Skupově Plzni by ani letos neměli chybět hosté ze Slovenska. Pokud máte v oblibě bytosti, jako jsou lochnesská příšera, yetti, elfové nebo permoníci, těšte se na Bratislavské bábkové divadlo a „Neviditelné“. A když Covid 19 dovolí, přivítáme v Plzni kromě slovenských divadelníků další statečné zahraniční hosty. Představí se například španělský loutkář Xavier Bobes s inscenací „Věci snadno zapomenutelné“. Unikátní představení pro sedm diváků přenese návštěvníka do Španělska v období 30. až 50. let dvacátého století. Organizátoři věří i v účast japonských divadelníků a doufají, že dorazí i jeden z nejlepších tvůrců slovinské loutkářské scény, někdejší student pražské DAMU, který má v tuzemsku i v Plzni svůj fanklub: Matija Solce se svou verzí Dona Quijota.




↑ zpět na začátek článku ↑

34. ročník festivalu Skupova Plzeň v říjnovém termínu

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů