Akce v Prazdroji

Plzeňský Prazdroj U Prazdroje 7, Plzeň
e-mail: reservations@asahibeer.cz telefon: +420 377 062 888
web: https://www.prazdrojvisit.cz/

Prazdroj před 100 lety a dnes
Výstava přibližuje dění v pivovaru v období první republiky. Věnuje se osobnostem a stavbám, které mu tehdy pomohly vtisknout jeho dnešní charakteristickou tvář. Stejně jako Plzeňský Prazdroj pečuje o svůj světově proslulý ležák Pilsner Urquell, stará se i o své tradice a historické dědictví, které můžete obdivovat kolem sebe i dnes.

Na panelovou výstavu na nádvoří pivovaru, která bude k vidění od 4. května, volně od 31. května navazuje druhá část v prostoru Pivovarského muzea. Zde budou k vidění nejvzácnější pivovarské exponáty z doby první republiky nebo unikátní propagační film Prazdroje z roku 1938. Zaposlouchat se bude možné i do autentických prvorepublikových rozhlasových nahrávek.
Vyhlášení samostatného Československa znamenalo pro Měšťanský pivovar v Plzni (dnes Plzeňský Prazdroj) začátek nové éry. Po překonání obtížné poválečné situace nastala doba hospodářské prosperity a modernizace areálu i provozu. Světová hospodářská krize sice dynamický rozvoj pivovaru na čas utlumila, ale druhá polovina 30. let přinesla do pivovaru nový náboj. Slávu piva Pilsner Urquell pomáhaly nově šířit také rozhlasové vlny a film. Motto „V Plzni se vaří, ale v celém světě se pije!“ dobylo svět.

01/05  /  09:00–12:00
Nádvoří pivovaru
Prvomájová vyjížďka motorek
Tradiční vyjížďka motorek všech druhů zahájí sezonu opět na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj. Přijďte si užít zvuk silných motorek a atmosféru pivovaru v úterý 1. května. Motorkáři se budou sjíždět už od 9 hodin. Uvidíte přes tisíc motorek všech druhů a kubatur, které v půl dvanácté společně vyjedou historickou branou pivovaru na svou prvomájovou vyjížďku.

02/05  /  16:00–22:00
Nádvoří pivovaru
Kapeláž
Kapeláž je soutěžní festival studentských kapel. Jeho 10. ročník se odehraje přímo na nádvoří Plzeňského Prazdroje. Přijďte si poslechnout nejrůznější hudební žánry od kapel, které tvoří většinou studenti, ale někdy i vyučující.

11/05  /  18:00 a 19/05  /  17:30
Konferenční a společenské centrum Secese
Škola čepování piva Pilsner Urquell
Chcete umět správně čepovat pivo? Tak přijďte do školy přímo ke zdroji, tedy k Prazdroji! Přímo v pivovaru vás zábavnou formou naučí správné zásady čepování a dozvíte se o pivu Pilsner Urquell vše! Během tří hodin se naučíte načepovat pivo, podíváte se na autentická místa pivovaru a samozřejmě se v průběhu akce bude konzumovat pivo Pilsner Urquell a podávat se bude pivovarský guláš. Rezervace na tel.: 735 189 019 či e-mailem: secese@prazdrojvisit.cz.

13/05 /  12:00–18:00
Nádvoří pivovaru
Festival polévky
Květen je lásky čas a každý přece ví, že láska prochází žaludkem. Tak přijďte a rozhodněte, kdo vaří ty nejlepší polévky. Již tradičně budete moci ochutnat klasické české, exotické či krémové polévky z vonících čtyřicetilitrových kotlů. Tak dobrou chuť!

25/05  /  18:00–22:00
Pivovarské muzeum a Plzeňské historické podzemí
Plzeňská muzejní noc 2018
Muzejní noc opět otevře Pivovarské muzeum a Plzeňské historické podzemí. Těšit se můžete na pivní kuriozity, ochutnávku piva Pilsner Urquell a labyrint podzemních chodeb pod celým historickým jádrem města Plzně. Vstupenky je možné zakoupit předem na www.prazdroj.colosseum.eu. Vstupné je 40 Kč.

Veškeré informace k akcím, které se konají v Plzeňském Prazdroji, najdete na webu www.prazdrojvisit.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Akce v Prazdroji

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů