AKCE V PRAZDROJI

Plzeňský Prazdroj U Prazdroje 7, Plzeň
e-mail: reservations@asahibeer.cz telefon: +420 377 062 888
web: https://www.prazdrojvisit.cz/

Letní dny jsou za námi, ale i na podzim se můžete těšit na spoustu akcí! V Pivovarském muzeu se chystají kreativní dílničky a výstava k 35. výročí podzemí. Těšit se můžete i na speciální prohlídky pivovaru a muzea v rámci oslav výročí plzeňského piva a mnoho dalšího. Sledujte web prazdrojvisit.cz!

Všechny speciální prohlídky proběhnou o víkendu 3. a 4. října bez omezení a od pondělí 5. října nemusí být dle nařízení ani omezený počet osob na prohlídkách.

01–03/10  /  17:00
PROHLÍDKA PIVOVARSKÉHO MUZEA SE SLADOVNÍKEM
Přijďte na netradiční kostýmovanou prohlídku s průvodcem Honzou Husem, který se představí v roli sladovníka a provede vás středověkým právovárečným domem, jak ho ještě neznáte. Těšit se můžete na jedinečné pivovarské exponáty a kuriozity i krásné prostory samotného historického domu, například starou sladovnu, hvozd, sklepy anebo hradby a příhradební uličku, takzvanou rejnku, jednu z vůbec posledních v Plzni.
Vstupenky na speciální komentovanou prohlídku zakoupíte online na webu.

03–05/10
ŽIVOT VE SKLEPÍCH
V rámci 178. výročí uvaření první várky piva Pilsner Urquell zve pivovar na zpestřenou prohlídku svých prostor nazvanou Život ve sklepích.

Seznamte se s příběhem jedinečného piva, které inspirovalo celý svět, projděte se autentickými místy pivovaru a poznejte, z jakých surovin se slavný ležák vyrábí. Nahlédněte do srdce pivovaru, do historické i současné varny. Novinkou na trase je zrekonstruované kino, které vám poodhalí, jak se hrdý originál zrodil.
U příležitosti narozenin zlatého ležáku vám tu navíc přiblíží život ve sklepích! V historických sklepích se můžete těšit na pivovarské bednáře s ukázkou jejich tradičního řemesla. Pak se podíváte na šalandu, kde díky historickým fotografiím poznáte, jak vypadal dřívější život. Dozvíte se řadu zajímavostí, například, že dříve šalanda sloužila pivovarské chase na stravování, odpočinek, ale i zábavu. Závěrem si vychutnáte degustaci nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell čepovaného přímo z dubového ležáckého sudu. Na zdraví!

Časy prohlídek a nákup vstupenek online najdete na webu www.prazdrojvisit.cz.


28/09–28/02
VÝSTAVA PLZEŇ POD ZEMÍ
Výstava v Pivovarském muzeu přibližuje historii spletitého podzemního labyrintu, který svojí délkou 13 km tvoří jeden z největších komplexů podzemních prostor u nás. Již 35 let je jejich nejatraktivnější část přístupná veřejnosti. Tomu předcházela složitá a dlouhodobá obnova, která teprve vyzdvihla staletou historii sahající až k počátkům města.
Na výstavě je k vidění dosud nezveřejněný jedinečný soubor fotografií z doby oprav a archeologických výzkumů v plzeňském podzemí v 60.–90. letech minulého století. Výstava vznikla ve spolupráci se Západočeským muzeem, Západočeským institutem pro ochranu a dokumentaci památek, Archivem města Plzně a Správou veřejného statku města Plzně.
Také prohlídkovou trasu Plzeňského historického podzemí u příležitosti 35. výročí obohatily velkoformátové fotografie zachycující opravy podzemí v 60.–80. letech 20. století.

od 06/10  /  19:00
PubQuiz na Formance
Každé úterý se můžete na Formance nad nádvořím pivovaru těšit na PubQuiz! Rezervujte si stůl pro vaši soutěžní skupinu (max. 6 osob) na webu a přijďte si zasoutěžit.
Můžete vyhrát skvělé ceny! Pro vítězný tým večera bude připraven 6 pack piva Pilsner Urquell pro každého z týmu! Bonusová cena týmu za nejlepší tip samozřejmostí.
Tak dorazte za skvělou zábavou, podpořit vědomosti a hlavně za výborným pivem přímo od zdroje!



↑ zpět na začátek článku ↑

AKCE V PRAZDROJI

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů