Animánie letos v Novém světě

Moving Station Most Ivana Magora Jirouse 1, Plzeň
e-mail: info@johancentrum.cz telefon: +420 775 025 801
web: http://www.johancentrum.cz/
Nový svět – to je téma letošního, již 14. ročníku Mezinárodního festivalu animovaných filmů Animánie. Ten proběhne v prostorách Moving Station v Plzni. Přehlídka se zaměřuje zejména na filmovou tvorbu dětí a mladých lidí od 6 let do 26 let. V tomto zaměření se jedná o nejstarší přehlídku svého druhu v České republice.
 
Letošní téma Nový svět volně navazuje na oslavy třicátého výročí sametové revoluce. Páteř festivalu tvoří soutěž animovaných filmů vytvořených dětmi. Soutěž je mezinárodní. V letošním roce se počet přihlášených filmů opět zvýšil a pořadatelé hlásí přes dvě stě přihlášených filmů z ČR, řady evropských zemí a dokonce i z jiných kontinentů.
 
Návštěvníci se mohou také těšit na řadu filmových perliček a hostů. Pro milovníky experimentální animace připravují pořadatelé na čtvrtek  pásmo filmů z výjimečného projektu Ars Electronica z rakouského Lince. Snímek Fany a pes přiblíží v neděli události roku 1989 očima malé holčičky. Nebude chybět ani skvělý film Ari Folmana Futurologický kongres nebo česká klasika Ikarie XB1.  Festival promítne i Velké dobrodružství Čtyřlístku; film uvede a o jeho vzniku povypráví samotný režisér Michal Žabka. V sobotu má pak Animánie na programu novinku Tima Burtona Dumbo nebo představí mladé autory filmového triptychu Trojhlas. Ti dokonce nabídnou část svého know how v animačním workshopu. Workshop pro děti chystá i skvělá česká ilustrátorka Lucie Lomová a malí filmaři mohou navštívit také Animátorskou polepšovnu, kde se seznámí mimo jiné se základy filmového triku.
 
Překvapení festival připravuje i pro fanoušky animace počítačových her. A rozhodně nebude chybět bohatý výběr workshopů, kde malí tvůrci a třeba i jejich rodiče nahlédnou do tajů vzniku animovaného filmu.
Na stránkách www.animanie.cz  si mohou zájemci také rezervovat vstupenky či zajistit volné vstupy na projekce i workshopy. Sledujte novinky na www.animanie.cz nebo na facebooku Animánie.

↑ zpět na začátek článku ↑

Animánie letos v Novém světě

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů