ArtCamp je zpět

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara Univerzitní 28, Plzeň
e-mail: telefon:
web: https://fdu.zcu.cz/cz

Po dvouleté pauze způsobené pandemií se vrací mezinárodní letní škola umění ArtCamp, kterou již po šestnácté pořádá Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU. Letošní nabídka je opět bohatá, zájemci mohou vybírat z více než čtyřicítky zájmových, profesionálních i přípravných kurzů a vytvořit si tak vlastní program pro své až třítýdenní letní studium na Sutnarce. Nově fakulta nabízí i kurzy pro děti ve věku 8–15 let, které proběhnou samostatně jako ArtCamp Kids.

ArtCamp, který se koná v termínu 11.–29. července, nabízí nejen pravidelné kurzy zaměřené na klasické i moderní techniky výtvarného umění, na design a performativní umění, ale i několik novinek a zajímavých hostů. Poprvé proběhne kurz zaměřený na analogovou fotografii, pod vedením architekta Petra Štěpánka se budou účastníci věnovat problematice intervencí do veřejného prostoru, s francouzskou umělkyní Marinou Cedro pak propojí tanec s poezií v rámci projektu Poedanza. Pro příznivce tance a pohybu jsou opět připraveny i kurzy zaměřené na nový cirkus a na principy současného tance.

Z Francie přijede renomovaný ilustrátor Gérard Lo Monaco, jehož kurz se zaměří na umění pop-up, holandský umělec Thomas Kuijpers bude s účastníky svého kurzu vyprávět příběhy současnosti pomocí materiálů včerejška, finský grafický designér a držitel Ceny Ladislava Sutnara Pekka Loiri povede kurz grafického designu pro pokročilé. Chybět nebudou přípravné kurzy k talentovým přijímacím zkouškám, oblíbené kurzy zaměřené na digitální fotografii, grafický design, kresbu a malbu, komiks a ilustraci, arteterapii, design, tvorbu šperku, fashion design i design módních doplňků a další. Jako vždy bude připraven bohatý doprovodný program, který zahrnuje přednášky hostujících umělců, návštěvy galerií, výlety či večery s promítáním studentských filmů.

Kurzy letní školy ArtCamp probíhají v moderním a inspirativním prostředí ateliérů na Sutnarce (vybrané kurzy i v Centru současného umění DOX v Praze) a jsou vhodné nejen pro budoucí studenty umění jako příprava na talentové přijímací zkoušky, ale pro každého, kdo chce strávit část svého léta kreativně, objevit či rozvinout svůj talent, učit se od profesionálních umělců a zároveň si odpočinout při tvorbě ve společnosti nových umělecky zaměřených přátel.

08–12/08
ArtCamp Kids
V srpnu Sutnarka po krátké pauze ožije znovu, tentokrát díky kurzům pro děti. ArtCamp Kids se koná v týdnu 8.–12. srpna a mladí umělci si mohou nejen vyzkoušet jednu ze šesti uměleckých disciplín, ale díky spolupráci se Západočeskou galerií v Plzni se dozví více o cestě uměleckého díla od jeho vzniku až na stěnu galerie. Svoji kreativitu, prostorové vnímání i práci s barvami děti rozvinou v kurzu malby, do světa knižní tvorby nahlédnou při výrobě vlastních notýsků a pop-up přání, vyzkouší si práci s porcelánem a jeho dekorováním, vymyslí a nakreslí vlastní komiksový příběh, naučí se principy navrhování interiéru a ti akčnější se vyřádí při plnění výtvarných úkolů v kurzu akčního umění. Znalosti nabyté v galerii pak uplatní při prezentaci výsledků své práce na závěrečné výstavě pro kamarády a rodiče.

Přihlášky do letní školy už běží – zajistěte si své místo v kurzu a vyplňte přihlášku na www.fdu.zcu.cz/artcamp.

 

 

 

 

↑ zpět na začátek článku ↑

ArtCamp je zpět

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů