BLIK BLIK_Digitální hřiště

DEPO2015 Presslova 14, Plzeň
e-mail: recepce@depo2015.cz telefon: +420 378 035 360
web: http://www.depo2015.cz

DEPO2015 navázalo na úspěšnou tradici uměleckých světelných instalací a 2. července zpřístupnilo nové digitální hřiště BLIK BLIK. Tentokrát rozsvítilo své vlastní prostory a umožní návštěvníkům celou expozici dotvářet a obohacovat vlastní interakcí. Nový soubor světelných instalací spojí umění a zážitky na jedno místo. Velcí i malí tak dostanou možnost zažít hravou formou prvky festivalu světla BLIK BLIK. Ten se letos bohužel nemůže uskutečnit v původní dramaturgii a podobě. A tak jeho organizátoři přichází s novým konceptem.

Do 23. 8. bude Autobusová hala o rozloze 800 m2 místem pro unikátní soubor 14 světelných instalací od českých i zahraničních profesionálních umělců. Jde o úplně nový koncept interaktivní výstavy. Tématem celé expozice je hra se světlem a zvukem.

Zážitky to budou vskutku vesmírné
Čeká na vás to nejlepší z audiovizuálního umění. Zkusíte si třeba ovládat skálu či planetu světelným mečem nebo zachránit Laiku zatoulanou v kráterech Měsíce. Jako velcí návštěvníci se přenesete do světa vizuálních i zvukových iluzí a světelné imaginace. Ti malí zase objeví pro ně zatím nepoznané vjemy, které spustí lavinu jejich představivosti. Sami si také budou moci tento nový svět utvářet a formovat do nových zážitků.

Nechte se také vtáhnout do instalace, kde se stanete zachránci planety Země
Playground od českých umělců INITI je interaktivní hra, při které klidně i 100 hráčů najednou zachraňuje planetu před útoky z Vesmíru. Míčky létají na obří 12metrovou projekční plochu a jenom díky spolupráci hráčů může být naše planeta zachráněna. Ostatně jako v reálném životě.

Nebo se nechte oslnit kombinací hudby a interaktivní světelné projekce
GROW od Luboše Zbranka zase nabídne prostředí hry na piano, které reaguje na hráče. Stanete se tak zároveň performerem i vizuálním tvůrcem svého unikátního koncertu. Hrajete v prostředí industriální haly a hudbou symbioticky přetransformováváte umělou architekturu v organickou strukturu. S každým úderem kláves se rozeznívá světelná krajina, která postupně v průběhu skladby vychází nad vaším pomyslným obzorem a přináší tak jedinečný zážitek vám i vašim posluchačům.

Dalšími příklady instalací je analogová psí bouda s digitálním obranářem uvnitř, laserová prolézačka, hry s UV světlem, světelné malování nebo ultra velké a zářivé Člověče, nezlob se! Instalací bude ale celá řada a je na každém, aby nový formát hřiště zakusil na vlastní kůži.

Do realizace Digitálního hřiště se zapojili domácí i zahraniční profesionálové světelného umění, jako např. INITI Playground, WroART, 3Dsense, umělci ze Sutnarky a také tvůrci z DEPO2015.

Celá expozice bude spolu s prodlouženou expozicí Góóól součástí uceleného letního programu DEPOvLETU v areálu DEPO2015. BLIK BLIK festival světla a umění v jeho původní podobě ale rozhodně nekončí a můžeme se na něj těšit v roce 2021.
Více informací o digitálním hřišti a dalších událostech najdete na webu DEPO2015.

 


↑ zpět na začátek článku ↑

BLIK BLIK_Digitální hřiště

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů