Brewstock: Pivně-kulturní gastrofestival

DEPO2015 Presslova 14, Plzeň
e-mail: recepce@depo2015.cz telefon: +420 378 035 360
web: http://www.depo2015.cz

Poslední srpnový pátek a sobotu se v areálu DEPO2015 v Plzni uskuteční první ročník pivně-kulturního gastronomického festivalu Brewstock.
Nejedná se o typické pivní slavnosti, jak by se mohlo na první pohled zdát, nýbrž o promyšlenou degustační akci, kde se představí několikero pečlivě vybraných řemeslných pivovarů a mistrů moderní gastronomie.
Těšit se můžete na párování rozmanitých pokrmů s vhodnými pivními styly, besedy se sládky a šéfkuchaři, či workshop vaření piva, a to vše za pestrého hudebního doprovodu. Po dobu konání festivalu bude v areálu umístěno i druhé plzeňské veřejné piano a libozvuční hráči budou pivně odměněni.

Pivovary: Zhůřák, Raven, Falkon, Crazy Clown, Yankee&Kraut, Red Castle, Weissenohe, Albrecht, Permon, Radouš a další…
Vystoupí kapely: Tabasker, Ocho Ríos, Annešanté, The Dixie Hot Licks, ISUA a Donnie Darko
Předprodej vstupenek: v Pivní kavárně Francis (nám. Republiky 3), pivotéce Brewhemian (Bezručova 29) a areálu DEPO2015 (Presslova 14).
Více informací naleznete na www.Brewstock.cz nebo na FB.com/BrewstockCZ.

Sládci Fil a Chris zvou na Brewstock.

V následujícím rozhovoru bychom vám rádi představili dva z mistrů svého řemesla, Australana Filipa Millera z nejmladšího plzeňského pivovaru Raven a Kaliforňana Chrise Baerwaldta z pivovaru Zhůřák (ve vesnici Zhůř u Chocenic), kteří na festivalu samozřejmě nebudou chybět.

Jak je možné, že se dva sládci z různých konců světa usadili zrovna v Plzni, jedné ze světových mekk piva. Určitě se k tomu váže nějaký zajímavý příběh…
Fil: (smích) To nevím. Já se v Plzni ocitl před docela dlouhou dobou s uvědoměním, že už nemám peníze na letenku zpátky do Austrálie. Takže mi nezbylo nic jiného, než začít pracovat jako učitel angličtiny. V Plzni se mi časem zalíbilo natolik, že jsem si pobyt prodloužil o dalších deset let až doteď…
Chris: Láska a pivo… Na pivním festivalu v Kalifornii jsem potkal jednu českou slečnu a dnes spolu máme tři děti. Po nějaké době jsme se rozhodli vyměnit život na západním pobřeží za poklidné prostředí tady ve Zhůři u Plzně.

Malé, nebo chcete-li řemeslné, pivovary zažívají v Česku obrovský boom, takže konkurence je jistě veliká. Zrovna vaše pivovary svými úspěchy dlouhodobě vyčnívají a sbírají ceny kde se dá. Můžete nám prozradit, co za tím stojí?
Fil: Těch proměnných je určitě víc, ale v našem případě by se dalo říct, že se nám podařilo úspěšně představit piva, která před námi v Čechách nikdo neuvařil. Například první pšeničný India Pale Ale, tedy silně chmelené, aromatické, ale mimořádně pitelné a osvěžující pivo, nebo první evropský Cream Porter s laktózou, který byl již několikrát zařazen mezi nejzajímavější piva v ČR.
Chris: Nesmíte se prostě bát zkoušet nové věci. Krom vlastního umu sládka je důležitá samozřejmě kvalita surovin a výrobní technologie. Já vařím piva ve Zhůři stejně jako v Hoppy Brewing Company v Sacramentu, kde jsem začínal. Přivezl jsem si s sebou kus Kalifornie a nesmírně mě těší, že se moje „ejly“ (svrchně kvašená piva) těší oblibě i v zemi ležáků.

Co chystáte na Brewstock a na co se návštěvníci mohou těšit?
Chris: S Filem a organizátory jsme se rozhodli uvařit speciální festivalový „Brewstock Ale“. V posledních letech nabývají piva typu IPA na popularitě, tak jsme si řekli, že je to dobrá příležitost tento styl zase o něco posunout a zkusit něco nového. Já ve Zhůři uvařím IPA s grepem a Fil uvaří svojí verzi s červeným pomerančem v Plzni.
Fil: Obě verze pak ještě smícháme, takže na festivalu budou mít premiéru hned tři jedinečná piva. V lahvové podobě však budou k dostání ve vybraných pivotékách již začátkem srpna. Nikdy jsme nic takového ještě nevařili, tak mám trochu strach, ale to k tomu už zkrátka patří…  
Chris: Během srpna rovněž plánujeme okružní jízdy Plzní naším pivním autobusem, kdy se lidé budou moci zdarma svézt, něco se dozvědět, a přitom ochutnat naše piva. Informace budeme průběžně doplňovat na facebook, tak se svezte s námi! See you!

↑ zpět na začátek článku ↑

Brewstock: Pivně-kulturní gastrofestival

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů