Březen v Kině Beseda

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/
žánr: režie:
délka:
premiéra:

V březnu se můžete těšit nejen na začátek jara, ale také hned na několik nových filmů. Optimismem vás v kině možná nakazí učitel Charlie, který má téměř tři sta kilo, uzavřený ve svém bytě řeší stres přejídáním a v lidech vidí jen dobro. V americkém emotivním filmu Velryba (2. 3.) se snaží najít cestu zpět ke své dceři.

Bude optimismem sršet také medvěd, když spořádá kokain, který vypadl z letadla pašerákům? Tím si nejsou jisti návštěvníci přírodní rezervace, snažící se uniknout se zdravou kůží. Zatímco skutečný předobraz hlavního hrdiny po předávkování zemřel, filmový Medvěd na koksu (8. 3.) je mnohem vynalézavější a zábavnější.

V novém britském filmu Láska podle plánu (9. 3.) opět uvidíte oblíbenou Emmu Thompson, tentokrát jako matku mladé filmařky, která prožívá jedno nepovedené rande za druhým, zatímco dokumentuje hledání lásky v předem dohodnutém manželství v Pákistánu. Cate Blanchett si zase zahrála dirigentku Lydii Tár (13. 3.) na samém vrcholu její kariéry. Pod maskou sebejisté a dominantní ženy se skrývá normální člověk s obavami, nejistotami a touhami. A Stevena Spielberga si můžete představit v jeho nejnovějším, částečně autobiografickém snímku Fabelmanovi (27. 3.) o dospívání mladého začínajícího filmaře.

Z české filmové tvorby se do Kina Beseda dostanou dvě speciality. Tou první bude premiéra svébytného filmu na motivy knihy Příliš pozdě zemřít mladý (6. 3.). Své vzpomínky v ní sepsal hudebník Ivo Pospíšil, který stál u zrodu českého undergroundu, a na promítání si přijde popovídat s diváky. Po fenomenálním úspěchu filmu V síti přichází na plátna kin další snímek dokumentaristy Víta Klusáka. Velké nic (22. 3.) se věnuje tomu, jak si česká společnost poradila s pandemií nemoci Covid-19 a jak jsme obstáli v této nečekané zkoušce. Ukazuje silné a zároveň absurdní příběhy lidí, které štáb natáčel téměř tři roky.

Dvě březnová nedělní odpoledne budou v kině patřit dětem. Navštíví je Kocour v botách: Poslední přání (5. 3.)a také Bella a Sebastian: Nová generace (19. 3.).

↑ zpět na začátek článku ↑

Březen v Kině Beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů