Carmina burana zazní v amfiteátru

Amfiteátr Lochotín Pod Vinicemi 928/6, Plzeň
e-mail: telefon:
web: vstupenky: Koupit vstupenku

Třetí ročník Noci s operou vypukne v lochotínském amfiteátru již v pátek 23. června ve 20:30. V první části večera zazní výběr Verdiho árií v podání Ivany Veberové a španělského tenoristy Davida Bañose, vrcholem programu bude scénické provedení slavné Orffovy kantáty Carmina burana. „Inscenace bude evokovat atmosféru středověku, inspiraci jsem hledal například v obrazu Hieronyma Bosche Zahrada pozemských rozkoší,“ prozradil režisér Tomáš Pilař. Geniální hudbu podpoří působivé jevištní ztvárnění a atraktivní obsazení: sólových partů se ujmou Luisa Albrechtová, Tomáš Kořínek a italský barytonista Francesco Baiocchi, mluvené role rytířeMartin Stránský.

Mimořádný projekt DJKT se letos mohl uskutečnit také díky podpoře statutárního města Plzeň, Městského obvodu Plzeň 1 a Plzeňského kraje. „Noc s operou považuji za skvělou akci. Letos s její pomocí chceme navíc podpořit potřebné seniory, ke každé prodané vstupence přidá město 20 korun na charitativní projekt Burza přání, který realizujeme ve spolupráci s neziskovými organizacemi,“ prozradil plzeňský primátor Martin Zrzavecký.  „Jsem rád, že DJKT v Plzni pořádá tento náročný projekt, který je svou složitostí a rozsahem uváděných děl jedinečný v celé ČR. Také díky Nocím s operou si klasická hudba nachází stále více příznivců,“ prohlásil náměstek hejtmana pro kulturu Martin Baxa. To, že opera do amfiteátru patří, potvrdil i starosta prvního plzeňského obvodu Miroslav Brabec: „Myslím, že si v minulosti nikdo nepomyslel, že by se opera mohla důstojně prezentovat na stejném místě jako folk, country, rock, metal. Jsem rád, že jsem u toho mohl být,“ doplnil.

Vstupenky zakoupíte v předprodeji ve Smetanových sadech 16 nebo na www.plzenskavstupenka.cz. K dispozici jsou poslední místa k sezení za 460 Kč a místa k stání, tzv. na deku, za 200 Kč. Rezervace na tel.: 378 038 185, 186 a na  e-mailu: marcela.vinsova@djkt.eu. Vstupenka zároveň platí v den akce od 19 do 24 h. jako jízdenka v MHD.

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Carmina burana zazní v amfiteátru

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů