Krajské kolo Cestářského rodea Plzeňského a Karlovarského kraje 2022

Střelnice Lobzy Lobzy 1109, Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Po dvou letech covidových omezení se letos opět uskuteční krajské kolo cestářského rodea jako dřív. Dovednostní soutěž v jízdě zručnosti s nákladním automobilem se sypací nástavbou každoročně pořádá Správa a údržba silnic Plzeňského kraje (SÚSPK). Je základní akcí v řadě soutěží, na které navazuje mistrovství republiky a Cestářské rodeo států V4, to vše pod patronací České silniční společnosti.

Poslední dva ročníky rodea proběhly bez diváků na středisku SÚSPK v Kralovicích. „Proto věříme, že se letošního kola obou krajů diváci dočkají a v hojném počtu se přijdou podívat v sobotu 17. září 2022 od 10 hodin na Armádní střelecký stadion Dukla v Plzni – Lobzích,“ říká hlavní organizátor Radek Šíma, provozní ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje.

Letošní rok přinese plno změn nejen v programu, ale i v počtu zúčastněných partnerů. Vedle tradičních složek integrovaného záchranného systému, jako je Armáda České republiky, Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, Policie České republiky, nebo BESIPu se představí i Celní správa České republiky, Vězeňská služba České republiky, Městská policie Plzeň, Český červený kříž nebo Muzeum na demarkační linii Rokycany.

Součástí doprovodného programu bude i seskok parašutistů Aeroklubu Plzeň – Bory, který se uskuteční v rámci závodu ,,Memoriál Josefa Ebra – finále českého poháru v parašutismu“, přelet vrtulníku Letecké záchranné služby z Líní, program pro děti nebo vystoupení kapely SEMTEX. Současně bude možné v areálu střelnice navštívit soutěž ve střelbě z malorážné pušky Pohár Svornosti.

V průběhu klání cestářů slavnostně předá vedení Plzeňského kraje silničářům druhý nákladní automobil Tatra Phoenix z projektu „TATRA do škol“.

Vstup na akci je zdarma. Více informací najdete na webových stránkách www.suspk.eu a www.plzensky-kraj.cz.

Akci podporuje Plzeňský kraj. Nad soutěží převzali záštitu hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták spolu s náměstkem pro oblast dopravy Pavlem Čížkem a hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek spolu se zastupitelem Janem Burešem, který má v gesci oblast dopravy.

↑ zpět na začátek článku ↑

Krajské kolo Cestářského rodea Plzeňského a Karlovarského kraje 2022

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů