Rozhovor s Davidem Kollerem

DEPO2015 Presslova 14, Plzeň
e-mail: recepce@depo2015.cz telefon: +420 378 035 360
web: http://www.depo2015.cz vstupenky: Koupit vstupenku
David Koller má napilno. Kromě návratu Lucie do velkých hal absolvuje souběžně sám za sebe Acoustic Tour 2018. 11. prosince 2018 ho uvidíme v plzeňském prostoru DEPO2015, kde si diváci budou moci vychutnat jeho skladby ve volnějším aranžmá. O konceptu již probíhajícího turné se rozpovídal v následujícím rozhovoru.
 
Jaký je váš vztah k Plzni?
Beru Plzeň jako město, které je v blízkém okolí, kam se můžu do hodiny dostat. S Lucií jsme dělávali první velké koncerty na Lochotíně. Mám tu kamarády z Alice, jezdím si k Houdkovi pro různé věci k aparaturám. Byl jsem tu několikrát v divadle či v opeře a dost tu hrajeme.
 
11. prosince budete hrát v DEPO2015 v rámci Acoustic Tour 2018. Jak se těšíte do těchto prostor? Přece jen je zde trochu vyšší kapacita než v jiných sálech šňůry.
Myslím, že jsme tam ještě nehráli. Tak to se na to budeme muset soustředit. Těšíme se. Věřím, že je tam dobrá akustika. Pošlu na obhlídku našeho zvukaře Petra Kalába, aby se na to podíval. Některá místa jsou pro elektrickou kapelu ne moc vhodná (např. Velká synagoga nebo teď připravujeme na jaro koncert v Býčí skále) a je dobré se domluvit, jakou aparaturu máme vzít. Většinou je pak menší aparatura lepší pro zvuk.
 
V čem bude šňůra jiná než ta loňská, která byla víc než úspěšná?
Je to volné pokračování té loňské, navrch hrajeme v místech, snad jen kromě Plzně, kde jsme vloni nehráli. Máme také nového hráče na piáno a kytaru Matěje Belka, který vystřídal Michala Nejtka, který se věnuje naplno komponování vážné muziky.
 
Koncerty budou výhradně na sezení. Jak se cítíte v takové intimní atmosféře, v níž se lidé moc nezapojují?
Lidé normálně reagují, například na pozdrav, při koncích skladeb se nesesouvají z židlí, takže věřím, že se nepřijdou jen vyspat. A kdo chce, může stát. Napíšu to na dveře!
 
Turné absolvujete vlastně souběžně s halovými koncerty s Lucií. Věříte, že to půjde skloubit?
Musím se přiznat, že těch koncertů je dost, ale manažeři z Kollerbandu a Lucie jsou propojeni a já mám skvělého řidiče a bodyguarda, basistu Marka Minárika, který nikdy nespí.
 
Které písně své nebo Lucie v akustickém aranžmá máte nejraději?
Snažíme se o jaksi volnější aranžmá. Nechal bych to na posluchačích. Lucii moc nehrajeme, přece jenom jedeme souběžně. Pochopitelně písně jako Chci zas v tobě spát mají lidé víc v paměti než některé nové skladby, ale musíme se posouvat a budeme se snažit posouvat k naší nové muzice i naše posluchače.
 
Máte v oblibě nějaké akustické skladby některého ze svých kolegů nebo kolegyň?
Spíš celé koncerty. Mně se líbí moc třeba Mucha. Ta i jenom s kytarou je báječná. Ze Slovenska mě uhranula Jana Kirschner, její koncert ve Studiu Dva ve mně nechal dlouho dozvuky. Vypsaná fixa také vyprášila akustiku. Miluju Márdiho texty .
 
Jako host turné vystoupí zpěvák Michal Kindl. Jak vzniklo toto spojení?
Michalovu tvorbu znám delší dobu a líbí se mi jeho bezprostřednost v textech. Tím, že nám dělá již potřetí akustické koncerty, jsme se skamarádili. Jeho nabídku na hostování jsem bral jako normální věc. Příště bude možná hrát s námi na klávesy.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Rozhovor s Davidem Kollerem

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů