Den s Martinem Záhořem

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

„Moje pracovní doba končí, když mám hotovo, a to se mění dle situace.“

Pracovní den začínám velmi brzy, většinou už kolem čtvrté hodiny ranní. Jsem ranní ptáče a vstávání mi problém nedělá. Mám rád klidná rána, kdy jsem ve své kanceláři starosty na radnici ve Stříbře sám, to udělám spoustu práce. Na krajském úřadě v Plzni pak bývám před šestou. Program mám dlouhodobě plánovaný, ale některé záležitosti se řeší i operativně podle situace. Na programu jsou pravidelné porady vedení, schůzky s občany, kontrolní dny na stavbách a samozřejmě celoročně zasedají rady a zastupitelstva. V oblasti sociálních věcí mám v gesci dvanáct příspěvkových organizací, s jejichž řediteli jsem v neustálém kontaktu. Takže můj pracovní den snad nikdy nekončí.

Být zároveň starostou Stříbra a náměstkem hejtmana je sice zátěž, ale když práci naplánujete a zkoordinujete, vše se dá zvládnout. Pracovní povinnosti náměstka hejtmana a starosty města jsou podobné, je to práce pro občany kraje a města. Využívám veškerou moderní informační techniku, která nám urychluje práci a život. Zcela běžně využívám také online formu jednání. Takže žádný problém nevidím. Na kraji mám na starosti dvě oblasti, a to sociální věci a investice a majetek. Jsou to rozdílné oblasti, ale mám k dispozici týmy lidí, které mi poskytují příslušnou podporu. Ve Stříbře mám podporu od členů rady města a zaměstnanců městského úřadu. Vždy jsem v telefonickém spojení se sekretariáty, takže jsem o všem informován a mohu reagovat.

Je pro mne důležité, že naše organizace v oblasti sociálních věcí fungují, že se postupně rekonstruují a tím zlepšují pobyt našich klientů. Například nyní probíhá rekonstrukce a přístavba Domova sociální péče v Kralovicích. Rozjeli jsme novou kampaň na podporu pěstounství. V téhle oblasti si myslím, že máme ještě hodně práce před sebou. Co se týče investic a majetku, sem spadá třeba rozhodnutí kraje rekonstruovat bývalé městské lázně v Plzni, takže tady se pořád něco děje. A samozřejmě probíhají investice do oprav našich škol. Musím přiznat, že mám rád i řešení krizových situací, ale všeho s mírou.

Dostávám i hodně pozvánek na nejrůznější akce. A tady musím hodně zvažovat, protože jinak bych byl neustále na nějaké akci.

Obětí mého pracovního nasazení je ale můj žaludek. Jídlo mám rád, ale přes den se většinou k teplému jídlu nedostanu. Pokud se mi to ale poštěstí, rád si dám maso a zeleninu, omáčky a knedlíky nemusím. Snažím se jíst zdravě, ale občas trochu hřeším, a třeba sušenky, ty mám pořád na stole.
Moje pracovní doba končí, když mám hotovo, a to se mění dle situace. Pokud mlčí mobilní telefon a nikdo mě neshání, tak si myslím, že je na úřadě vše v pořádku.

Volného času mám méně, ale pokud ho mám, trávím ho samozřejmě s rodinou. Jsme sportovně založení, takže poznávání různých zajímavých míst u nás či v zahraničí, pohyb v přírodě, to je naše. Také rád fotím nebo běhám, ale i návštěva divadla či koncertu je pro mne relax. Bohužel na focení zvířat v přírodě již nemám tolik času, ale když se záběr povede, mám velikou radost.

A kdy chodím spát? Mozek se nedá vypnout jen tak, takže někdy, to nejde a jindy usnu hned, jak si sednu.

Martin Záhoř, náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Den s Martinem Záhořem

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů