Den vědy a techniky

Náměstí Republiky Náměstí Republiky 1, Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Vědecké hrátky v centru města každoročně doprovázejí začátek školního roku. I letos Západočeská univerzita pro malé i velké připravila festival Den vědy a techniky. Náměstí Republiky zaplní na pětatřicet expozic připravených Západočeskou univerzitou, středními školami a dalšími institucemi. Žáci základních a středních škol při hrách a pokusech opět poznají, že věda je zábava a není třeba se jí bát.
Například na stanovišti Akustika na vlastní uši se dozví, jaký vliv na zvuk má prostor, ve kterém se šíří, a co umožňují se zvukem provádět moderní technologie. V expozici věnované chytrému oblečení poznají, co všechno umí smart oděvy, a jinde se seznámí s tím, jak lze pomocí frekvenčních ladiček harmonizovat člověka a zmírnit jeho stres.


To je ale opravdu jen malá ochutnávka. Na návštěvníky totiž čekají také termokamery, miniaturní magnetičtí roboti, virtuální realita, astronomická pozorování, trenažér studentské formule, funkční model větrné elektrárny, nácvik první pomoci, ale i repliky pravěkých nástrojů, nejrůznější šifry a myšlenkové experimenty, nebo třeba jízda na segwayi a mnoho dalšího.


Akce se koná za podpory Plzeňského kraje a města Plzně. Vstup do všech expozic je zdarma, podrobné informace k programu najdou zájemci na www.dnyvedy.cz.

Den vědy a techniky

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů