Designéři – plzeňský design

Galerie Jiřího Trnky nám. Republiky 40, Plzeň
e-mail: uvu.plzen@gmail.com telefon:
web: http://www.uvu-plzen.cz

Od 24. 3. 2021 je v Galerii Jiřího Trnky v Plzni nově naistalovaná výstava Designéři. Výstava představuje práce designérů z Unie výtvarných umělců Plzeň a práce studentů dvou plzeňských uměleckých škol Sutnarky a Nerudovky.

Výstava spojuje mladé začínající designéry ze střední a vysoké umělecké školy a designéry z UVUP, vzniká zde zajímavý designérský generační kontrast. Dochází zde k propojení staré školy designérů a nové nastupují vlny.

Zdokumentován je zde například návrh cigaretového stoje z roku 1968, designérky Marie Kasalické. Model byl celý postaven ze sádry, což byl v té době klasický postup při tvorbě návrhu. Zajímavá je také série návrhů podlahoviny Linol pro Západočeské papírny Zdice z roku 1971 od té samé designérky.
Práce studentů Sutnarky představují ucelený soubor ptačích budek. Studenti z atelieru Jana Korabečného měli za úkol navrhnout a vyrobit funkční budku pro vybrané druhy ptáků. Na plakátech představují také základní životní podmínky a prostředí vybraného ptactva.
Studenti ateliérů Nerudovky se zde pod vedením designérky Lenky Liškové prezentují převážně interiérovým designem. V čele jejich prací stojí toaletní stolek Pop, inspirovaný barevností a hravostí pop artu.

Kurátory této výstavy jsou designérky Marie Kasalická a Anna Arnetová, které zde také prezentují své práce produktového a interiérového designu.

Designéři – plzeňský design

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů