Divadelní léto s Donem Quijotem

Prostranství U Zvonu Křižíkovy sady, Plzeň
e-mail: telefon:
web:

V polovině června se začala stavět divadelní scéna pro letošní 9. ročník festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem. Jeviště s hledištěm pro 400 diváků vyrostlo poprvé na prostranství U Zvonu a premiéra Dona Quijota se tu odehraje 2. července. Světoznámá postava romantického rytíře žije v povědomí lidí už více než čtyři staletí. Snad je to tím, že každý z nás tak trochu marně bojuje s osudem, každý z nás tak trochu sní, každý z nás je tak trochu Don Quijote. Dramatizaci slavného románu Miguela de Cervantese uvede Divadelní léto pod plzeňským nebem v titulní roli s Kamilem Halbichem.
Od první červencové soboty je na programu celkem jedenáct představení, v nichž se představí řada známých plzeňských a pražských herců. Publikum se může těšit na Marka Adamczyka, Bronislava Kotiše, Jana Teplého, Michala Štěrbu, Kristýnu Bábkovou, Zdeňka Rohlíčka, Dianu Tonikovou, Antonína Procházku mladšího a Janu Kubátovou. Režie se opět ujal Vilém Dubnička.
A jako každým rokem nabídne Divadelní léto pod plzeňským nebem také reprízu loňského titulu. Do prostranství U Zvonu se tak vrátí Sherlock Holmes v podání Pavla Baťka v komedii Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! Hrát se bude denně od 20. do 26. července.
Divadelní léto pod plzeňským nebem pořádá PaNaMo ve spolupráci se Západočeskou galerií v Plzni, festival podporuje Město Plzeň, Plzeňský kraj a společnost Plzeň 2015.
Víc informací najdete na www.divadelnileto.cz.

Divadelní léto pod plzeňským nebem
prostranství U Zvonu, Plzeň, www.divadelnileto.cz
29. 6.    20:30    Improzápas: Plzeň vs. Praha
2. 7.    20:30    Don Quijote – premiéra
3. 7.    20:30    Don Quijote
6.–8. 7.    Don Quijote (od 20:30 hod.)
10.–15. 7.    Don Quijote (vždy od 20:30 hod.)
20.–26. 7.    Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes! (vždy od 20:30 hod.)

↑ zpět na začátek článku ↑

Divadelní léto s Donem Quijotem

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů