Divadelní léto pod plzeňským nebem

Náměstí Míru Plzeň
e-mail: telefon:
web:

15. ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem se letos odehraje na scéně, kterou festival postavil na náměstí Míru. Psychologická groteska „Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho“ o lidumilovi, který se málem stane několikanásobným vrahem, je nejproslulejší hrou režiséra Ladislava Smočka. Byla přeložena do čtrnácti jazyků, hrála se ve většině evropských zemí, ale třeba i v Latinské Americe. Divácká srdce si získala především díky originálnímu humoru, který osciluje na hraně mezi fraškou a hlubokomyslným filozofováním. A letos v létě se zastaví i ve městě, kde Ladislav Smoček prožil své dětství a mládí, v Plzni.
Režisér Šimon Dominik obsadil do titulní role dr. Zvonka Burkeho Dianu Tonikovou. Naproti tomu paní Outěchovou ztvární Milan Šteindler. Svatavu bude hrát Klára Kuchinková, Tichého Marek Mikulášek nebo Kryštof Dvořáček a Václava Michal Štěrba.
Premiéra legendární komedie se odehraje v sobotu 2. 7. od 21:00 hod., následovat ji pak bude celkem deset repríz.
Těšit se můžete také na čtyři reprízy loňského představení „Romeo a Julie“ s charismatickým Janem Zadražilem v roli Kapuleta. Divadelní léto pod plzeňským nebem je bude hrát od 20. do 21. 7. opět na náměstí Míru.
Na samý závěr festivalu 25. 7. přivede Divadelní léto tradičně na scénu pod otevřeným nebem „Slam Poetry All Stars“.

Kompletní program naleznete v programové části Žurnálu, více informací na www.divadelnileto.cz.

Aktualizace

Festival Divadelní léto pod plzeňským nebem redukuje program, místo čtyř původně plánovaných repríz inscenace „Romeo a Julie“ se na scéně na náměstí Míru budou hrát pouze dvě, ve středu 20. 7. a ve čtvrtek 21. 7.
Zrušena jsou představení Romea a Julie v pátek 22. 7. a v sobotu 23. 7.

↑ zpět na začátek článku ↑

Divadelní léto pod plzeňským nebem

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů