Divadelní léto pod plzeňským nebem

U Ježíška U Ježíška 2, Plzeň
e-mail: telefon:
web: http://www.kostelujeziska.cz/

Třináctka je prý nešťastné číslo. Třináctý ročník Divadelního léta pod plzeňským nebem to jednoduché rozhodně neměl, ale bude jednou z prvních open air kulturních akcí v regionu, které se budou moci konat. Ovšem opatření spojená s koronavirovou krizí výrazně mění jeho podobu. Festival se posouvá, místo poloviny června zahájí program až 8. července. Scéna vyroste stejně jako vloni v parku U Ježíška. Organizátoři sice posunuli nastudování výpravné inscenace Shakespeare v Hollywoodu, na programu ale zůstává druhá letošní novinka Poslední zrnko písku. Tu pro festival připravuje v rámci rezidenčního pobytu v umělecké dílně PaNaMo v Partolticích soubor studentů DAMU Činohra 16–20.
Poslední zrnko písku je autorská inscenace studentů činoherního divadla, která zkoumá touhu po změně a strach z ní. Očekáváme, že nastane změna. Čekání na ni ale nikdy nemůže trvat příliš dlouho, a až to nepůjde vydržet, budeme muset začít jednat. To tedy znamená… převrat? Proč tolik toužíme změnit své životy, a zároveň se toho bojíme jako ničeho jiného? Režisérkou je Aminata Keita a dramaturgem Jaroslav Jurečka.
Diváci se mohou těšit i na reprízy loňské komedie Švanda dudák s Ondřejem Rychlým, Eliškou Hanušovou, Martinem Písaříkem a dalšími. V rámci doprovodného programu se uskuteční tradiční Improzápas a Open Air SlamSlam a nově také PechaKucha Night. Konat se bude i příměstský divadelní tábor.

Vstupenky na Divadelní léto se prodávají prostřednictvím sítě GoOut. Aktuální informace najdete na www.divadelnileto.cz a na FB. Kompletní program najdete také v programové části Žurnálu.

PROGRAM:

Divadelní léto pod plzeňským nebem
Park U Ježíška, Plzeň, www.divadelnileto.cz
8. 7.    20:30    Improzápas – doprovodný program
9. 7.    20:30    Open Air Slam – doprovodný program
10. 7.    20:20   Pecha Kucha Night
14. 7.    20:30   Švanda dudák – obnovená premiéra
15.–19. 7.         Švanda dudák – reprízy (vždy od 20:30 hod.)
25. 7.    20:30   Poslední zrnko písku – premiéra, Činohra 16–20 (divadelní soubor studentů DAMU)
26.–27. 7.         Poslední zrnko písku – reprízy (vždy od 20:30 hod.)

↑ zpět na začátek článku ↑

Divadelní léto pod plzeňským nebem

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů