Divadlo Dialog vás zve na premiéry

Divadlo Dialog Smetanovy sady 9, Plzeň
e-mail: info@divadlodialog.cz telefon: +420 775 666 554
web: http://www.divadlodialog.cz/

Pár kroků od vchodu do Velkého divadla směrem k hotelu Slovan, se ve vnitrobloku mezi Smetanovými sady 9 a Klatovskou třídou choulí pravděpodobně nejmenší divadelní scéna v Plzni – Divadlo Dialog. Není příliš na očích, ale i tak si do něj za jeho téměř pětadvacetiletou historii řada Plzeňanů našla svou cestu. Těm, kteří toto divadlo dosud nemají na své „kulturní mapě“, bychom jej rádi představili.

Divadlo Dialog není běžnou divadelní scénou. V jeho prostorách totiž působí celkem 13 divadelních souborů od začínajících amatérských, přes soubory zkušené (řekněme poloprofesionální), až po ryze profesionální produkce. Dramaturgie není jednotná, je zcela v rukou jednotlivých souborů. Většina inscenací (divadlo jich má na repertoáru 25) je komediálního rázu, ale objevují se zde i tituly klasické a také tituly moderní, včetně cool dramatiky. Více informací o jednotlivých souborech a inscenacích najdete na webových stránkách divadla www.divadlodialog.cz.

Divadlo Dialog je vskutku komorní scéna. Běžná kapacita sálu je 66 míst. Prostor je velmi přátelský, bezbariérový, všude je to jen pár kroků. V divadle není vyžadován, ba ani se neočekává, formální oděv, takže si do něj můžete bez problémů zajít rovnou z práce. V klimatizovaném sále najdete sedm řad s elevací. Divadelní bar má velmi přijatelné ceny, je otevřen vždy hodinu před začátkem představení a je možné posedět v něm i po ukončení produkce, v teplejších měsících i na venkovní zahrádce před vchodem do divadla. Vstupenky lze zakoupit on-line přes portál Plzeňská vstupenka www.plzenskavstupenka.cz, na jakémkoli prodejním místě, nebo přímo v pokladně divadla. Vstupenky lze rezervovat i telefonicky, případně prostřednictvím e-mailu a vyzvednout je před představením. Ceny se pohybují od 100 do 240 Kč. Pro studenty a seniory poskytuje Divadlo Dialog slevy.

V roce 2023 má Divadlo Dialog naplánováno celkem osmnáct premiér. Z toho osm textů jsou autorská díla členů divadla. Diváci se mohou těšit na novou autorskou pohádku v podání Divadla Propadlo, Divadlo JakoHost chystá na začátek března premiéru Morella Jana Sojky a dále divadelní adaptaci Svatební cesty do Jiljí, Théta zase připravuje komedii Úterní klub od A. Řeháčkové.

Premiéra autorské komedie Oldřišky Ciprové Artur a Amélie (Divadlo Maebh) proběhla už začátkem února. Diváci si budou moci užít i klasiku – Kupce Benátského souboru Ragueneau a Vějíř lady Windermerové v podání souboru Zrcadlo.

Soubor Žumbera připravuje Commedii finitu Viktorie Hradské, Chlupatej kaktus ZmraŽeny M. Vašákové. ORÁKULUM chystá celkem tři premiéry, z toho dvě autorské a jednu od začínající české autorky. Další minimálně dvě premiéry vzejdou ještě z dílny souboru Ragueneau (R. Kunesch: Jak na Hronov, V. Franceschi: Úsměv Dafné).

A SPOlečnost DIvadelních NAdšenců připraví celkem čtyři premiéry. První z nich – komedie Zázračné cvičení rakouského autora Daniela Glattauera v podání Olgy Ženíškové, Jakuba Zindulky a Jaroslava Matějky spatří světlo světa 20. března. Na přelomu května a června uvede tentýž soubor poněkud ztřeštěnou komedii Jaroslava Matějky Severní vášeň a další dvě komedie chystá na podzim.

Pokud jste tento chod plzeňského kulturního menu ještě neokusili, zkuste přijít ochutnat.

↑ zpět na začátek článku ↑

Divadlo Dialog vás zve na premiéry

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů