Divadlo J. K. Tyla v září a předplatné na rok 2021

Divadlo J. K. Tyla Smetanovy sady 16, Plzeň
e-mail: telefon:
web: https://www.djkt.eu/

od 26/10
Předplatné DJKT 2021
Od 12. října 2020 do poloviny června 2021 bude v prodeji Předplatné DJKT 2021. Divadlo nabízí 50 předplatitelských skupin, z nichž si každý může vybrat tu svou! Jednotlivé skupiny byly sestaveny dle žánru, scény, věkové kategorie či hracího času. Můžete si tedy zvolit zcela podle svých preferencí i časových možností. Úplnou novinkou bude skupina PV, tvořená představeními odehrávajícími se vždy týden po premiéře, která budou obohacena o doprovodný program pouze pro abonenty. Příjemnou výhodou každé abonentky je její přenositelnost. Pokud se vám některé z představení nebude hodit, můžete abonentku jednoduše někomu zapůjčit. Stávající abonenti si mohou své předplatné prodloužit na www.abonentka.eu nebo osobně na oddělení předplatného až do 27. listopadu 2020. Novou abonentku lze pořídit buď osobně (v oddělení předplatného – Pokladna předprodeje, Smetanovy sady 16, 301 00 Plzeň, po–pá 9:00–18:00), nebo on-line. Více informací naleznete na webu DJKT (www.djkt.eu/pro-studenty).

Výhody předplatného
• sleva oproti vstupence
• abonentka je přenosná
• sleva na vybrané akce divadla, např. Noc s operou
• dané termíny divadelních představení
• stálé místo v hledišti
• abonentka = jízdenka MHD platící hodinu před a hodinu po představení

01 a 03/09, 22–24/09  /  19:00    
Nová scéna DJKT
Každý má svůj sen
Zábavná hudební show, určená všem muzikálovým fajnšmekrům i příznivcům DJKT. Pětici jedinečných zářijových koncertů bude moderovat charismatický šéf plzeňského muzikálu Lumír Olšovský, vedle něhož se na jevišti vystřídají postupně všichni členové souboru. Celý pořad se ponese v přátelském, odlehčeném a neformálním duchu. Program bude tvořit rozmanitá směsice populárních muzikálových hitů – diváci se mohou těšit na ochutnávku z aktuálního repertoáru, připravovaných titulů následujících sezón i na příležitost zapojit se do samotného výběru písní. Každý koncert proto bude svým způsobem unikátní. Studenti středních a vysokých škol mohou navíc na koncert 1. a 3. září vyrazit za speciální cenu 70 Kč v rámci Studentského last minute! Více informací na www.djkt.eu/pro-studenty.

17/09  /  19:00
Nová scéna DJKT
Zácpa
Naprosto všední situace. Na hlavním tahu dálnice je v obou směrech zácpa. Sílící nervozita vytváří třaskavou atmosféru. Slovní přestřelky a potyčky na sebe nenechávají dlouho čekat. Divákovi, coby nezúčastněnému pozorovateli, je umožněno uvědomit si jejich malichernost i podobnost s jeho vlastním životem. Všichni musí někde být, všichni spěchají, všichni k tomu mají pádný důvod. Co když má ale právě taková situace, se kterou se nedá nic dělat, vést k zastavení a zamyšlení se. Jsou naše priority správné? Co má opravdu smysl? Vážné problémy jsou odlehčeny situačním humorem a napětí střídá uvolnění. Inscenace bude do konce tohoto roku uvedena v této jediné repríze.

20/09  /  14:00 a 19:00
Nová scéna DJKT
Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť
Muzikál od mimořádně slavného autorského dua Tim Rice a Andrew Lloyd Webber čeká letos na Nové scéně DJKT posledních šest představení! Loučení s divácky oblíbeným a kritikou vyzdvihovaným titulem nastane již v listopadu. Pestrým příběhem na motivy starozákonní legendy se nechává plzeňské publikum strhnout především díky skvělému výkonu sólisty muzikálu Pavla Klimendy, který za něj získal širší nominaci na Cenu Thálie, a také byl oceněn diváky v anketě portálu i-divadlo jako jeden z nejlepších mužských hereckých výkonů loňského roku. Vedle dospělých herců vyniká rovněž dětský sbor, tvořený členy Muzikálového studia DJKT a hosty. Představení pro celou rodinu s nápaditou scénou a skvělou hudbou pobaví malé i velké diváky.

24/09  /  18:00
Foyer Malé scény
Setkání s činohrou: Dortel
DJKT chce s diváky budovat dialog, a to nejen skrze samotné inscenace, ale i prostřednictvím osobních rozhovorů. Vzhledem k tomu, že činohra je postavena na slově, myšlence, tématu, příběhu, vztazích a emocích, je zajímavé a inspirativní propojit názory různých osobností, nejen těch uměleckých. A právě k tomu by měl sloužit projekt Setkání s činohrou, který se v této sezóně zrealizuje před každou její premiérou. Beseda se zástupci inscenačního týmu, moderovaná hercem Martinem Zahálkou mladším, proběhne vždy za účasti odborníků na inscenovaná témata. Ti mají za úkol vnést do debaty jinou perspektivu a upozornit diváka na široké souvislosti premiérové divadelní hry. Navštíví nás například historici, sociologové, podnikatelé či veřejně známé osobnosti, které budou mít k tématu co říci. Letošní první Setkání se uskutečnilo na téma Viscontiho Soumraku bohů. Před prvním uvedením autorské hry Kryštofa Pavelky Dortel, které proběhne 26. září na Malé scéně, se setkáme, abychom se mimo jiné společně zamysleli nad problematikou novodobého nacionalismu a všech jeho konsekvencí. Hosté jsou zatím malým dramaturgickým tajemstvím, podobně jako inscenace sama, která si v DJKT odbyde svou světovou premiéru.

27/09  /  14:00
29 a 30/09  /  19:00
Nová scéna DJKT
R. U. R.
Rossumovi univerzální roboti (R.U.R.), kteří vzešli z geniální mysli českého spisovatele a dramatika Karla Čapka, patří k nejpřekládanějším českým literárním dílům. Inteligentní, napínavé a možná až děsivě pravdivé představení dodnes získává obdivovatele napříč věkovými kategoriemi, a je trvalou inspirací pro uměleckou tvorbu. Je až s podivem, jak aktuální dokáže divadelní hra i po neuvěřitelných 100 letech od svého vzniku být. Toho si také cenil inscenační tým DJKT, a svou interpretací inscenace její aktuální vyznění podpořil. Herci pracují s jazykem, který je divákovi srozumitelný a díky pojetí scény působí i prostředí, v němž se děj odehrává, současně a přirozeně. Spíše nežli sci-fi připomíná hra blížící se budoucnost, a otázky, které v průběhu představení vyvstávají, poukazují na problémy naší společnosti. Oslavte sté jubileum revolučního českého dramatu návštěvou divadla!

30/09  /  19:00
Velké divadlo
Korzár  
Balet Korzár se odehrává na popředí exotického tureckého bazaru. Ocitáme se ve světě otroků a pirátů, v němž se odehrává příběh lásky. Milenci svádí boj o společný, a hlavně svobodný život. Korzár je klasickým dílem éry romantismu, a jako takový tvoří významnou součást taneční historie. Naplňuje představu o ideálu jevištní taneční techniky. Na českých scénách je přesto uváděn sporadicky.  Důvodem je jeho obtížnost a nároky kladené na obsazení. Baletní soubor DJKT se však dlouhodobě snaží nasazovat i takto náročná díla, a budovat tak povědomí o historickém odkazu baletního žánru. Dekorace a kostýmy navozují atraktivní svět orientu, taneční skladba inscenace představuje ukázku toho nejnáročnějšího, co mohou tanečníci na jevišti předvést. Korzár prověřuje kvality souboru a svým pojetím zároveň oslovuje širokou škálu publika. Návštěvu představení lze tedy směle doporučit celé rodině, včetně dětí.


 

↑ zpět na začátek článku ↑

Divadlo J. K. Tyla v září a předplatné na rok 2021

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů