Do Plzně se vrací muzikál Zvonokosy

Velké divadlo DJKT Smetanovy sady 16, Plzeň
e-mail: telefon: +420 378 038 190
web: http://www.djkt.eu

Brilantní satira na maloměšťácké mravy a pokrytectví se do plzeňského divadla vrací po 29 letech. Tentokrát v režii Martina Vokouna, který působil jako činoherní režisér v DJKT v letech 2008–2014. Zvonokosy jsou pro něj dvojitým debutem: první režie muzikálu a první inscenace ve Velkém divadle.
S velkým muzikálem se ale Martin Vokoun nesetkává poprvé. „Má první zkušenost je zhruba rok a půl stará, známý muzikálový režisér Petr Novotný mě oslovil, zda bych mu nedělal asistenta k Fantomovi opery v Praze,“ prozrazuje. „Měl jsem možnost nahlédnout do kuchyně režisérovi, který je pro mě velkou kapacitou. Muzikály jako Jesus Christ Superstar, Bídníci, Evita – to všechno tady dělal poprvé on. Bylo co se od něj učit,“ dodává.
Zvonokosy jsou podle Martina Vokouna „hitmuzikálem“. „Diváci budou odcházet z divadla a broukat si písničky,“ věří.
Zajímavé bude i výtvarné provedení muzikálu. „Spíše abstraktní scéna navodí autentickou atmosféru vinařského kraje jižní Francie. Je postavena ze žaluzií, které jsou různě prosvěcovány a doplněny visícím prádlem. Scénu doplní záměrně velmi barevné – až nadsazené – dobové kostýmy,“ popisuje Martin Vokoun. V roli Eulálie Čubíkové zazáří komediální talent stálice muzikálového souboru Stanislavy Topinkové Fořtové (na fotce). Herečka účinkovala i v posledním plzeňském nastudování Zvonokos, tehdy ztvárnila roli místní krásky Judity Čuprové.

Do Plzně se vrací muzikál Zvonokosy

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů