Dožínky Plzeňského kraje a Farmářské trhy v Sušici

Sušice Sušice
e-mail: telefon:
web: http://www.mestosusice.cz/mususice/

Rok se s rokem sešel a hejtmanství i letos připravilo již tradiční akci Dožínky Plzeňského kraje, a to na sobotu 19. srpna v Sušici. Ukončení sklizně a poděkování za úrodu je tento rok spojeno s farmářskými trhy, které se zde konaly jako jedny z prvních v celém regionu, a na náměstí Svobody budou začínat už v 8 hodin. Jejich součástí bude také ochutnávka oceněných Regionálních potravin Plzeňského kraje.
V 10 hodin zahraje na náměstí Budvarka, poté se představí folklorní soubory Šumavánek a Šumava. Pozornost jistě také přilákají ukázky tradičního řemesla bednářů Plzeňského Prazdroje, které zde budou probíhat po celý den.

Dožínkový průvod
Součástí dožínek bude i tentokrát dožínkový průvod s koňskými povozy, krojovanými zpěváky a muzikanty, ale i ženci a děvečkami nesoucími dožínkový věnec a dožínkovou kytici.  Průvod se začne chystat v 11 hodin za doprovodu dechové hudby Solovačka Na Fufernách. A i zde budete moci ochutnat regionální potraviny. Průvod se pak v 11:30 hodin vydá přes Příkopy a Mostní ulici až na náměstí Svobody, kde chasa předá hejtmanovi Plzeňského kraje Josefu Bernardovi dožínkový věnec a starostovi Sušice Petru Mottlovi dožínkovou kytici. Za úrodu pak poděkuje farář farnosti Sušice Marek Antoni Donnerstag.
Po skončení tradičních dožínkových zvyklostí bude program na náměstí Svobody pokračovat vystoupením Otavěnek a pěveckého souboru Svatobor. Kulturní program zakončí svým koncertem od 14 hodin zpěvák Jakub Smolík.

Vstup na akci je zdarma.
Všichni jste srdečně zváni, přijďte si užít do Sušice hezkou sobotu!

↑ zpět na začátek článku ↑

Dožínky Plzeňského kraje a Farmářské trhy v Sušici

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů