Duben v Kině Beseda

Kino Beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: ticketing@dominikcentrum.cz telefon: +420 378 035 415
web: http://www.mestanska-beseda.cz
žánr: režie:
délka:
premiéra:

„Duben v Kině Beseda: Nejlepší filmy loňska, Stodolovi a další jarní novinky.“

Filmové ceny Oscar i Český lev jsou rozdané. Pokud byste oceněné snímky ještě rádi viděli na velkém plátně, přijďte do Kina Beseda. Čeká vás tu Best of 2023 z české i zahraniční kinematografie. Hned 1. dubna vtrhne do soužití páru třicátníků jeho matka a promění jim život v očistec. Černá komedie s prvky hororu Přišla v noci získala Českého lva za nejlepší režii a pro nejlepší herečku v hlavní roli. Sci-fi z blízké budoucnosti Bod obnovy posbíralo ceny Českého lva za nejlepší zvuk, střih, kameru i scénografii. Za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli byl na cenu nominován plzeňský rodák Václav Neužil (8. 4.).

Oscara za nejlepší zahraniční film a za nejlepší zvuk získalo britské drama Zóna zájmu, které nahlíží do života velitele koncentračního tábora v Osvětimi. Rudolf Höss s manželkou a dětmi poklidně žijí v domě se zahradou, zatímco se zpoza zdí ozývají znepokojivé zvuky (17. 4.).

Divácky oblíbený filmový příběh Tancuj Matyldo o nenadálém společném soužití otce, syna a babičky s Alzheimerovou chorobou proměnil ze sedmi nominací na Českého lva tu za nejlepší hudbu (18. 4.). Z 11 nominací na Oscara si film Yorgose Lanthimose Chudáčci na konto připsal čtyři sošky. Cenu pro nejlepší herečku získala Emma Stone za hlavní roli mladé ženy, kterou po pokusu o sebevraždu navrací do života geniální vědec. Akademie ocenila také nejlepší výpravu, kostýmy a masky (29. 4.).

Temný milostný příběh Manželé Stodolovi je inspirovaný skutečným životem sériových vrahů. V poklidné vesnici, kde se všichni znají, Jaroslav a Dana společně vraždí osamělé seniory, o které společnost už dávno ztratila zájem (15. 4.).

Filmová přehlídka Tady Vary uvede předpremiéru snímku Rivalové. Na tenisovém kurtu i v lásce se rozdmýchává rivalita tří hráčů, kteří se znali a soupeřili už jako teenageři (24. 4.).

Celý program včetně víkendových filmů pro děti i zvýhodněných projekcí pro seniory najdete na www.kinobeseda.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Duben v Kině Beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů