Dvojité výročí trolejbusů v Plzni

DEPO2015 Presslova 14, Plzeň
e-mail: recepce@depo2015.cz telefon: +420 378 035 360
web: http://www.depo2015.cz

Plzeňské městské dopravní podniky a Škoda Electric přichystaly na polovinu června oslavu výročí 75 let provozu a 80 let výroby trolejbusů v Plzni s lákavým programem. Ten proběhne v sobotu 18. června od 10 do 18 hodin v prostorách DEPO2015 v Presslově ulici.
Těšit se můžete na výstavu vozů od historických po současné, jízdy historickými vozy, výstavu fotografií, soutěže pro děti, hudební vystoupení a další doprovodný program.
V prostorách bývalého depa bude stát pěkně vedle sebe celá plzeňská trolejbusová rodina. Připraveny jsou i nostalgické jízdy historickými trolejbusy, které v Plzni jindy k vidění nejsou. Z Dopravního podniku hlavního města Prahy a Technického muzea v Brně přijedou Škoda 6 Tr, 8 Tr, T11 a Tatra T400. Historie nejmladšího dopravního prostředku plzeňské MHD se začala psát 9. dubna 1941. Zároveň šlo o vůbec první trolejbusový provoz na území Československa. První vůz vyjel ze zastávky u Městských lázní a na lince „A“ mířil na Doubravku. Po několika týdnech přibyla linka „H“ k Ústřednímu hřbitovu. Trolejbusy tak nahradily autobusy na nejvytíženějších a zároveň nejvíce kopcovitých linkách. Postupně se rozšířily do většiny plzeňských předměstí a dnes spolu s tramvajemi tvoří páteř plzeňské MHD.
Trolejbusový provoz v Plzni patří mezi nejmodernější provozy na světě, kromě pravidelně omlazovaného vozového parku disponují zbrusu novou technickou základnou a kvalitní trolejovou i napájecí sítí.

Dvojité výročí trolejbusů v Plzni

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů