Festival Industry Open otevře průmyslové areály na Plzeňsku

Plzeňský kraj – více míst Plzeňský kraj
e-mail: telefon:
web:
Komentované prohlídky, exkurze do výroby, jízdy historických vozidel i parní vlak, hornický skanzen a bohatý doprovodný program nabídne premiérový ročník festivalu Industry Open, který se koná o víkendu 14.–16. června na několika místech v Plzni a Plzeňském kraji. V řadě případů se návštěvníci podívají i na místa, kam se běžně nedostanou.
 
Den otevřených dveří ve Škodovce
K programu festivalu se v roce 160. výročí vzniku Škodových závodů dnem otevřených dveří připojí jeden z  jejich následovníků – Škoda Transportation. Zájemci se budou moci podívat do míst, kde se vyrábí například špičkové jednopodlažní elektrické vlaky, lokomotivy nebo tramvaje.  Návštěvníci se budou moci projet po areálu vlakem s parní lokomotivou. Připraven bude bohatý doprovodný program pro celou rodinu, Techmania Science Center nabídne zvýhodněné vstupné. Na  Karlově budou moci zájemci nahlédnout také do zázemí Výzkumného a zkušebního ústavu Plzeň, který se v oblasti výzkumu a testování materiálů řadí k evropské špičce. Exkurze do výroby kuchyňských modulů do  Airbusů chystá firma Safran Cabin CZ. Komentované prohlídky svých laboratoří připraví
výzkumná centra ZČU.
 
Bohatý program v celém regionu
Na prohlídky výroby keramických dlaždic RAKO se mohou zájemci vydat do chlumčanského závodu LASSELS- BERGER. Do programu festivalu se zapojí také Hornický skanzen a štola Prokop ve Stříbře nebo Centrum stavitelského dědictví Národního technického muzea Plasy. Vůbec poprvé se o festivalovém víkendu budou moci návštěvníci podívat do bývalého kaolinového dolu v Nevřeni. Ten bude poté zpřístupněn pravidelně. Plzeňský kraj připravil také zážitkové jízdy historickými autobusy. Na trase Plzeň – Hromnice – Kaznějov – Nevřeň se jejich účastníci od průvodce dozvědí řadu zajímavých informací nejen o těžbě kaolinu na severním Plzeňsku.
 
120 let MHD v Plzni
Oslavami svého 120. výročí se k festivalu Industry Open připojí také Plzeňské městské dopravní podniky. Hlavní část oslav je plánovaná na sobotu 15. 6. s celodenním programem ve vozovně tramvají na Slovanech a  depu na Karlově. Nebudou chybět jízdy historickými vozy. Komentované prohlídky úpravny vody i čističky chystá VODÁRNA PLZEŇ. Nahlédnout bude možné i do spalovny odpadu ZEVO Plzeň. Den otevřených dveří připravila společnost Čistá Plzeň.
 
Festivalové prohlídky s pivem i sektem
Speciální festivalové prohlídky chystá také Plzeňský Prazdroj. Účastníky prohlídek seznámí s historií pivovarských budov a rozvojem celého areálu. Podívají se i na místa, kam obvykle mají přístup pouze zaměstnanci a běžným turistům zůstávají skryta. Kulturním programem i komentovanými prohlídkami v rámci akce Den BOHEMIA SEKTu se připojí i přední český
výrobce šumivých vín ze Starého Plzence.
Zájemci si budou moci za zvýhodněnou cenu prohlédnout také jednotlivé Loosovy interiéry, jejichž původní majitelé patřili k významným prvorepublikovým průmyslníkům, nebo se vydat na projížďku depem kolejových vozidel Českých drah.
Na řadě míst je program připraven zdarma. Na komentované prohlídky je nutné si vzhledem k omezené kapacitě předem zakoupit vstupenky v turistickém informačním centru vedle radnice nebo na Plzeňské vstupence. Veškeré informace k programu a prodeji vstupenek je možné najít na webových stránkách www.industryopen.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Festival Industry Open otevře průmyslové areály na Plzeňsku

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů