Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje 2019

Plzeňský Prazdroj U Prazdroje 7, Plzeň
e-mail: reservations@asahibeer.cz telefon: +420 377 062 888
web: https://www.prazdrojvisit.cz/
Ty nejlepší regionální potraviny v kraji za letošní rok, jejich ochutnávky a prodej na farmářském trhu, kuchařské show a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. To vše nabídne 9. ročník Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje v pátek 30. srpna od 11 do 17 hodin na nádvoří Plzeňského Prazdroje.
 
Dnem plným dobrého jídla, chutí a vaření vás provede moderátor Stanislav Jurík. Děti si užijí zábavné farmářské aktivity nebo oblíbenou zahradnickou dílnu Aleny Lehmannové a dospělé jistě naláká škola čepování piva. Po zahájení festivalu hejtmanem Plzeňského kraje Josefem Bernardem vypukne kuchařská show, která bude pomyslným soubojem české a bavorské kuchyně. Během dne zahraje bavorské hudební Duo Gerhard und Franz, od 15 hodin předvede jedinečnou kuchařskou show šéfkuchař Jan Punčochář a na závěr zahraje kapela ŠVEJK c.k. ŠRAML.
 
Ve 14 hodin převezmou vítězové soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2019 ocenění pro své výrobky. O prestižní značku, která je symbolem kvality a poctivosti místních výrobců, se v našem kraji letos ucházelo v devíti kategoriích celkem 106 produktů od 38 výrobců a nakonec zvítězily tyto:
 
 

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované

Farmářský bok z Čečkovic
AB Bor, s.r.o.

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

Procházkova výpečková pomazánka
Jaroslav Procházka

 3.

Sýry včetně tvarohu

VALENTÝN
Ing. Pavel Kvita

 4.

Mléčné výrobky ostatní

BIO jogurtové kozí mléko
Luděk Maruna

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

Svatební koláček tvarohový
Marie Vondrovicová

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

MüsLenky s jablky
Lenka Havlová

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

Sirup Rakytníkový s malinou
Od Macháčků s.r.o.

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

Hruška s medem
Mgr. Jaroslava Frančíková

 9.

Ostatní

Šnečí jatýrka
Jiří Studnička

Kromě těchto vítězných potravin byly uděleny také zvláštní ceny. Mísu hejtmana Plzeňského kraje Ing. Josefa Bernarda získal cukrářský výrobek Klatovský perník od Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy, a Mísu radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Mgr. Radky Trylčové pak masný výrobek Dort řezníka od výrobce Ing. Michala Šnebergra (Řeznictví a uzenářství Šnebergr). Samostatný program je přichystaný pro předem registrované, a to především starosty obcí, kteří mají možnost se zdarma zúčastnit semináře Chytrá vesnice.

Více informací o programu festivalu najdete na www.plzensky-kraj.cz, www.regionalnipotravina.cz a na facebooku.

↑ zpět na začátek článku ↑

Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje 2019

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů