Festival světla BLIK BLIK opět rozsvítí Plzeň!

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Již potřetí se Plzeň připojí k evropským metropolím, které lákají návštěvníky po setmění do ulic za netradičními zážitky. Festival světla v Plzni se navíc snaží objevovat neobvyklá místa ve městě. Letošní BLIK BLIK zavede diváky nejen do centra Plzně, ale především na Roudnou, kde umělci vzdají hold této jedinečné plzeňské čtvrti a jejím příběhům, obyvatelům a atmosféře.

Zhruba čtyřkilometrová trasa povede z centra města od Divadla J. K. Tyla přes Rooseveltův most a ulicí Pod všemi svatými až k baroknímu špejchar; mimo přímou trasu leží ještě dvě zastávky: před sokolovnou ve Štruncových sadech a v areálu Plzeňského Prazdroje. Pořadí zastávek si každý divák může vybrat dle libosti, všechny instalace jsou volně přístupné od 18. do 23. hodiny.

V programu najdete jména špičkových českých umělců, kteří se obvykle světelným instalacím nevěnují. Mezi nimi je Maxim Velčovský, jehož Slunečnice už získaly designová ocenění, Zuzana Lednická známá spíše jako grafička a designérka nebo plzeňský sochař Benedikt Tolar.
Těšit se můžete na světelné instalace na vodě, ve vzduchu, ve sklepích nebo na obyčejných oprýskaných roudenských zdech. V rámci festivalu vznikne i jedna trvalá velkoformátová nástěnná malba v ulici Bělohorská.

Festival myslí i na děti – jedna z instalací Demonz bude vyzývat k hraní si a rozbíjení, v tomto případě pouze virtuálních váz a oken pěnovými míčky na zeď v ulici Pod Všemi svatými. V infocentru na náměstí Republiky bude pro děti připravená i tvůrčí dílna se světelnými pohlednicemi. Zde si také budou moci zakoupit nafukovací hračky Fatra z instalace v Riegrově ulici.

Festivalové instalace budou přístupné zdarma v pátek a v sobotu od 18:00 do 23:00. Oficiální festivalová párty s DJem se koná v pátek i sobotu večer v klubu Dominik. Přijďte a rozsviťte s námi Plzeň!

↑ zpět na začátek článku ↑

Festival světla BLIK BLIK opět rozsvítí Plzeň!

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů