Finále to nevzdalo

Plzeň Plzeň
e-mail: telefon:
web:

Finále to nevzdalo
Ačkoli se bilanční přehlídka českých filmů nemohla kvůli koronaviru uskutečnit ve svém obvyklém termínu, filmové promítačky jedou dál. Vznikly tak Plzeňské kulturní předzahrádky, Filmové večery na náplavce a Filmové hrady a zámky.
Vše pak završí 33. ročník Finále Plzeň, který byl přesunut na poslední zářijový týden letošního roku, tedy na 25.–30. září.

Plzeňské kulturní předzahrádky
Ve spolupráci s vybranými kavárnami, restauracemi a lokálními umělci vznikl unikátní koncept kulturních předzahrádek. Lidé mohou navštívit vybranou kavárnu či restauraci, rezervovat si nejen místo na její venkovní zahrádce a zakoupit si speciální menu, ale současně s tím si zajistit vstupenku na filmovou projekci či hudební program na zahrádce či ve vnitrobloku. Projekce či hudební vystoupení a menu budou tematicky propojeny. Například ve čtvrtek 6. srpna mohou filmoví fanoušci dorazit do Schované kavárny ve Zbrojnické ulici na projekci experimentálního snímku Oldřicha Lipského z roku 1967 Happy end. Jako menu k filmu si mohou diváci zvolit z variace domácích koláčků, které mají v promítaném snímku svou roli, dále rýžového flamery s jahodovou omáčkou a k tomu sklenici vína či domácí limonádu.

Projekt nabídne i akci zdarma, ve středu 26. srpna se bude u Parku Homolka prezentovat nově zřizovaná provozovna Kafe Smetanka, která dříve sídlila na Plzeňském náměstí. Od 18 do 22 hodin budou na místě vystupovat lokální DJs a návštěvníci si budou moci koupit Miladu – speciální gin&tonic drink, podávaný s filtrovanou kávou a grepovým džusem.


od 31/07
Filmové hrady a zámky
Třetí letní projekt spojuje vybrané historické památky s venkovním filmovým představením. Za filmy můžete vyrazit na Klenovou, na Kozel, do Horšovského Týna nebo na Švihov. I program filmových projekcí bude doplněn o gastronomickou nabídku. První projekce se odehraje 31. července na Klenové a poslední 22. srpna na hradě a zámku Horšovský Týn.

od 01/08
Filmové večery na Náplavce
Filmy ožije i náplavka na Radbuze. Tady budou na programu oblíbené české a zahraniční snímky. Promítá se každou sobotu od 1. srpna do 12. září a hned v prvním termínu se můžete těšit na obnovenou premiéru snímku Samotáři po 20 letech.
Dále je na programu Rocketman, Poslední aristokratka, La La Land, Joker, Tajemná řeka a Po strništi bos. Začátky projekcí jsou ve 21 hodin, ovšem již od 19 hodin si budou moci návštěvníci na místě zakoupit speciální gin&tonic drinky míchané s bio sirupy Herbert, výběrovou kávu a drobné občerstvení. Generálním partnerem projekcí na náplavce je Skupina ČEZ.


Více informací a podrobný program všech akcí najdete na www.festivalfinale.cz a na Facebooku Finále Plzeň. Program naleznete i v programové části Žurnálu.


↑ zpět na začátek článku ↑

Finále to nevzdalo

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů