Historický park Bärnau-Tachov

Historický park Bärnau-Tachov Naaber Straße 5b, Bärnau
e-mail: info@geschichtspark.de telefon: +420 963 592 499
web: http://www.historicky-park.cz/

Historický park Bärnau-Tachov

Historický park Bärnau-Tachov je největsí archeopark v Německu. Nabízí zábavu a poučení pro celou rodinu a je tak ideálním výletním cílem na blížící se letní měsíce. Park nám blíže představil jeho projektový manažer Václav Vrbík.

Pane Vrbíku, proč bychom měli navštívit Historický park v Bärnau?

HP je největším muzeem v přírodě svého druhu v Německu. Naším mottem je „středověk žít a zažít“ – mají-li vaši čtenáři na středověk „chuť“, jsou u nás na té nejlepší adrese.

Buďte konkrétní…

26 středověkých usedlostí, které je možné zevrubně prozkoumat, prohlídky po objednávce i v češtině, případně s českým audioprůvodcem, řada „středověkých“ akcí s lidmi v historických kostýmech a seznamováním se životem ve středověku naživo…, jsme ideálním výletním cílem pro školy, rodiny s dětmi, milovníky historie, ale i odbornou archeologickou veřejnost. Přijedete, pobavíte se a ještě se poučíte.

Na čem v HP aktuálně pracujete?

Na několika projektech – projekt Hranice spojuje má za cíl ještě více sblížit sousední regiony Tachov a Bärnau. Finančně ho podporuje Česko-německý fond budoucnosti, stejně jako doprovodný projekt k Zemské výstavě Karel IV. Na tom se podílí i Kulturfonds Bayern. Podařilo se, že v této velmi významné přeshraniční výstavě hraje HP důležitou roli. Bavorské ministerstvo financí a zemského rozvoje podporuje náš další projekt na podporu inovací a tvorbu přeshraničních sítí – ten vyústí v nový projekt, který budeme podávat ke schválení do programu Evropské územní spolupráce. Jedná se o projekt velmi ambiciózní a turisticky atraktivní – zřízení tzv. Archeocentra – přeshraničního střediska pro výzkum, zprostředkování a uchování společného kulturního dědictví. Ve zkratce v Bärnau vyroste experimentální stavební prostor, kde se bude moci široká veřejnost zapojit do stavby středověkého kamenného hrádku, vyzkoušet si tehdejší stavební techniky, účastnit se interaktivních přednášek a workshopů a v tzv. archeodílně zkusit pracovat s vybavením skutečných archeologů. Partnery projektu jsou Západočeská univerzita, Filozofická fakulta UK a Univerzita Bamberg za podpory regionálních a krajských muzeí. Na projekt se velmi těšíme, věříme, že bude schválen a jeho kvalitním a atraktivním obsahem oslovíme co nejširší veřejnost.

Doprovodný program ke karlovské výstavě – česko-německé divadlo a prezentace středověkého povozu s kostýmovanou družinou, další program:

15. 7.   19:00   Předvečer Zámeckých slavností – nám. Republiky, Bor
6. 8.     11:00   Historické slavnosti – u kostela sv. Václava, Tachov
13. 8.   11:00   Kladrubská pouť – nám. Republiky, Kladruby
10. 9.               Dny evropského dědictví – Masarykovo nám., Stříbro
15. 10.             Bavorské dny – DEPO2015, Plzeň

Akce v Historickém parku v Bärnau:
2.–3. 7.           Slovanské dny
30.–31. 7.      Stavební a řemeslný víkend
20. 8.              Historický středověký manévr
4. 9.                Den dětí a rodiny
17.–18. 9.      Stavební a řemeslný víkend
1. 10.              Ryba ve středověku
21. 10.            Muzejní noc
22.–23. 10.    Stavební a řemeslný víkend
2. 11.              Ukončení sezóny

Historický park Bärnau-Tachov
Naaber Straße 5b
D-95671 Bärnau
Tel.: +49(0)9635 - 9249974
Fax: +49(0)9635 – 9249995
www.historicky-park.cz
info@geschichtspark.de
Plzeň – Bärnau: jen 79 km

 

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Historický park Bärnau-Tachov

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů