JUNIORFEST

Kino a divadlo Káčko, CineStar, Kino Beseda Plzeň
e-mail: telefon:
web:
žánr: režie:
délka:
premiéra:

Juniorfest se koná letos už po čtrnácté a v kinosálech v Domažlicích, Plzni, Dobřanech, Horšovském Týně a Přešticích promítne desítky filmů pro mladší i starší diváky. Po roční odmlce tak opět uvidíte nesoutěžní i soutěžní filmy hrané i animované.

Soutěžní sekce nejlepších hraných filmů pro diváky od 5 do 11 let vezme diváky do vesmíru nebo do džungle a dokonce je naučí kouzlit. Po mimořádném úspěchu v době loňského lockdownu bude pokračovat i jeho online varianta, která od 12. do 21. listopadu nabídne na platformě Dafilms.cz irskou komedii Jak jsem randil s Amber nebo argentinské Vzpomínky teenagera.

Nejvyšší festivalové ocenění Zlatá rafička převezme Ivana Chýlková a Petr Nárožný. Oba ceremoniály proběhnou v Erbovním sále Státního hradu a zámku Horšovský Týn za účasti kamarádů a blízkých přátel obou hereckých osobností.

Vstupenky můžete rezervovat buď na www.juniorfest.cz, nebo přímo zakoupit vždy hodinu před každým představením v Kině Káčko Dobřany a ve festivalové pokladně multikina CineStar.  Cena vstupenek je 60 Kč nebo 70 Kč. Nejnovější informace najdete na webových stránkách nebo facebooku MFF Juniorfest.

PLZEŇ
 
Tipy na víkendové filmy a podvečerní filmy v týdnu

06/11  /  13:30
CineStar
Uuups! Dobrodružství pokračuje…
Irsko, Lucembursko / 85 min. / 6+ / 70 Kč
Noah a jeho archa se všemi zvířecími druhy se plaví přes nekonečné moře. A na ní dva kamarádi, Leah a Finny. Situace ale nevypadá vůbec dobře. Jídlo dochází a křehký mír mezi masožravci a býložravci se bortí. Stačí pak, aby vlna spláchla poslední zásoby jídla a katastrofa je téměř neodvratná. Jenže společně s jídlem si moře vzalo i Leah a Finny, které pak vyplavilo na ostrově plném zvláštních tvorů a hlavně jídla! Ostrov sám je ve velkém nebezpečí, protože se nad ním tyčí aktivní sopka. Tolik problémů a tak málo času…

06/11  /  16:30
CineStar
Dračí princezna
Norsko, Nizozemsko, ČR / 82 min. / 8+ / 70 Kč
Gina Vánoce upřímně moc nemusí. Schovává se a nechce se s nikým vidět ani seznamovat. Chtěla by být neviditelná. Jednoho večera se vloupá do domu, jehož majitelé odjeli na zimní dovolenou. Jenže se sem taky zatoulá dračí mládě. A tuhle nesourodou dvojici v domě objeví Mortimer, kluk odvedle. Je stejně osamělý jako Gina a společně se chtě nechtě musejí stát parťáky, aby draka zachránili od vší pozornosti kolem.
Pohádkový příběh inspirovaný fantasticko-dobrodružnými filmy Stevena Spielberga a křehkým a magickým pojetím Guillerma del Tora stírá hranice mezi klasickou pohádkou a moderním každodenním životem. Dračí princezna bude uvedena na festivalu v distribuční předpremiéře.

06/11  /  19:00
CineStar
08/11  /  08:15
Kino Beseda
Jak jsem randil s Amber
Irsko / 92 min. / 15+ / 70 Kč
Píše se polovina 90. let v Irsku a sedmnáctiletí Eddie a Amber tají svou skutečnou sexualitu. Kvůli svému okolí, které si je dobírá, se rozhodnou předstírat vzájemný vztah. Eddie chce jako jeho otec do armády, zatímco Amber sní o přesunu do liberálního centra Londýna. Když se jejich „ideální“ uspořádání začne rozpadat, Eddie se začne čím dál víc utápět v popření své sexuality. Amber ví, že v armádě čeká jejího nejlepšího přítele nebezpečná budoucnost, a tak se rozhodne zasáhnout.

07/11  /  11:00
CineStar
YAKARI – Velké dobrodružství
Belgie / 82 min. / 6+ / 70 Kč
Dobrodružný animovaný film podle kultovního francouzského komiksu.
Malý statečný Sioux Yakari se poprvé setkává se svým totemovým zvířetem, Velkým Orlem. Ten mu daruje obrovské peří a schopnost mluvit se zvířaty. Yakari a jeho kůň Malý Blesk zažijí velké dobrodružství, které navždy zpečetí jejich přátelství. Přátelství mezi tím nejstatečnějším siouxským chlapcem a koníkem rychlým jako vítr.

07/11  /  13:30
CineStar
Jim Knoflík a bláznivá třináctka
Německo / 109 min. / 7+ / 70 Kč
Dobrodružství Jima Knoflíka společně s kamarádem Lukasem a parní lokomotivou Emmou pokračuje… Jim Knoflík a jeho kamarád Lukas porazili v bájném dračím městě draka. Pirátský gang Bláznivá třináctka se ale chce pomstít! Kamarádi se se svými parními lokomotivami Emmou a Molly vydávají na nebezpečnou cestu, na které by se mohlo splnit i Jimovo nejniternější přání: konečně zjistit pravdu o svém tajemném původu.

07/11  /  16:30
CineStar
Vlkochodci
Irsko, UK, Lucembursko, Francie / 103 min. / 10+ / 70 Kč
V době, kdy lidé byli pověrčiví a vnímali divočinu jako něco nebezpečného, přijíždí do Irska mladá lovkyně Robyn, aby se svým tátou vymýtila poslední smečku vlků. Než se jim to ale povede, Robyn se podaří zachránit místní dívku Mebh. Ta patří ke kmeni,  jehož  členové se údajně umějí proměňovat ve vlky. Robyn se o tom sama přesvědčí a seznámí se tak se světem tajemných vlkochodců.

07/11  /  19:00
CineStar
Podivuhodné dobrodružství Paula Harkera
USA / 88 min. / 14+ / 70 Kč
Paul žije v New Yorku docela izolovaně a jediný kontakt s vnějším světem mu zprostředkovává jeho otec.  Najít si kamarády je pro něj docela obtížné – trpí totiž výjimečnou nemocí zvanou  hypertrochóza, v jejímž důsledku má celý obličej zarostlý chlupy. Jednoho dne ale dostane zvláštní dárek, díky němuž se rozhodne najít svou matku, kterou nikdy nepoznal. Během své cesty vnímá vlastní identitu ve společnosti, která netoleruje výrazné fyzické odlišnosti.

08/11  /  19:00
CineStar
Poupelle z města komínů
Japonsko / 100 min. / 12+ / 70 Kč
Nad železným městem se rozprostírá neprostupný a nikdy nemizející oblak temného kouře z mnoha komínů, které se nad městem tyčí. Zakázaná legenda ovšem vypráví o nebi za oblakem, o hvězdách a čisté obloze. Kdokoliv se odváží o legendě promluvit, zmizí stejně jako táta jednoho z kominíků. Proroctví ale tvrdí, že jednoho dne se ve městě objeví člověk z odpadků, který všechny zachrání. A ten den konečně přišel. Odpadkový člověk ale není žádné monstrum. Od malého kominíka dostane jméno Poupelle a na oplátku mu dá odvahu postavit se zlým zákonům a pokusit se najít hvězdy.

09/11  /  19:00
CineStar
Stela
Makedonie, Německo / 91 min. / 14+ / 70 Kč
Jedenáctiletý Nikola není vůbec spokojený. Rodiče ho nutí hrát ve stupidních reklamách a ve škole ho proto šikanují. Navíc se o něj rodiče vlastně vůbec nezajímají. A tak Nikola uteče do makedonských hor za svým dědou, o kterém otec často mluvil. Tady nachází klid a zároveň psa Stelu – a pes je přece nejlepší přítel člověka.


DOBŘANY

Tipy na víkendové filmy a podvečerní filmy v týdnu

06/11  /  10:00
Kino Káčko Dobřany
Vánoce v džungli
Estonsko / 93 min. / 10+ / 60 Kč
Paulina rodina se zrovna před Vánocemi přestěhuje do dalekého města v tropické krajině. Paulina je z nového domova nadšená. Brzy si ale uvědomí důležitou věc: chybí tu vánoční duch! Vánoce se tu neslaví, rodiče se hádají a Vánoce jako by nikdy neměly přijít. Paulina tak přesvědčí svého nového kamaráda Akhima a vydají se společně do džungle hledat šamana Vánoc, který by jim pomohl. Džungle je ale pro dvě děti velmi nebezpečné místo.

06/11  /  17:00
Kino Káčko Dobřany
Myši patří do nebe
Česká republika / 80 min. / 8+ / 60 Kč
Myška Šupito by ráda všem dokázala, jak je statečná. Ve zvířecím nebi se potká se svým nepřítelem lišákem a spřátelí se. Už mají stejně oba svůj život za sebou, proto na své pozemské rozepře zapomenou a rozhodnou se pomáhat si na cestě po nebeských atrakcích. Cestou se navíc velmi dobře poznají a stanou se z nich skvělí přátelé s jedním společným přáním, dostat se zpátky na zem. Ale co se stane, až se jim život vrátí? Pomůže jim nebeské přátelství překonat své rozdíly i na zemi?

07/11  /  10:00
Kino Káčko Dobřany
Remy a Juliyat
Nizozemsko / 92 min. / 12+ / 60 Kč
Teenagerka Juliyat s celou rodinou začíná nový život v nizozemském maloměstě. Snaží se začlenit do kolektivu ve škole. Bratr a hlavně starostlivá matka, která by byla nejradši, kdyby se s nikým cizím nebavila, ji neustále sledují. Juliyat však náhodně potká Remyho, zamilují se do sebe a rozhodnou se před vším špatným utéct. Za zády tak nechají celé město, své rodiny i kamarády. Tyhle Vánoce budou trochu jiné…

07/11  /  13:30
Kino Káčko Dobřany
Jezerní královna
Česko, Německo / 89 min. / 8+ / 60 Kč
Promítání filmu Jezerní královna se zúčastní Ivana Chýlková, letošní držitelka festivalového ocenění Zlatá rafička.
Sedm královských dcer proměnila zlá Jezerní královna v sedm labutí. Jedné z nich, princezně Odettě, se podaří z podmořského zámku uprchnout. Jenže ji, labuť, zraní Štěpán, přitroublý sluha prince Viktora. A mladíci ke svému překvapení místo labutě najdou zraněnou dívku. Princ se do ní zamiluje, ale pro záchranu své lásky musí podniknout dlouhou a nebezpečnou cestu.

07/11  /  17:00
Kino Káčko Dobřany
Mazel a tajemství lesa
Česká republika / 82 min. / 8+ / 60 Kč
Děti ze skautského oddílu jezdí pravidelně na letní tábor do přírody. Společně s nimi se letos učí přežívat v divočině i Martin, kterému ostatní přezdívají Mazel. A právě jeho si vyberou lesní skřítci a požádají ho o pomoc. Les totiž ohrožuje těžba lithia a hrozí, že brzy celý zmizí. Takové hrozbě se skřítci dokážou postavit jen s lidskou pomocí!

09/11  /  17:00
Kino Káčko Dobřany
Nahuel a kouzelná kniha
Chile, Brazílie / 98 min. / 8+ / 60 Kč
Nahuel je syn rybáře, ale bojí se moře. Jednoho dne se ale objeví možnost, jak se strachu zbavit. Nahuel najde kouzelnou knihu, do které vloží velké naděje. Netuší však, jak mocná doopravdy je. Ví to však krutý černokněžník Kalku. Ten unese Nahuelova tátu, aby ho tak i s knihou přilákal k sobě. Nahuel se vydává na cestu fantastickým světem plným kouzel, aby tátu zachránil.

10/11  /  17:00
Kino Káčko Dobřany
Tady hlídáme my
Česká republika / 95 min. / 13+ / 60 Kč
Předpremiéra nového českého filmu, který je volným pokračováním snímku Tady hlídám já s Veronikou Divišovou v hlavní roli. Kačenka dospěla do půvabné slečny. Zůstala jí však láska ke zvířatům i schopnost rozumět tomu, co si myslí její pes Hugo. Ten je jejím rádcem i nejvěrnějším kamarádem. Její matka Julie a adoptivní otec Ivan se pustí do provozování penzionu na Šumavě. Nemají však s takovým podnikáním žádné zkušenosti, a tak není divu, že se jim nedaří. To se ale má změnit ve chvíli, kdy jim z nesnází pomůže Juliin táta Mojmír a jeho partnerka Lída.

Doprovodný program

18/10–12/11
MKS Dobřany
Výstava o Otu Kovalovi
Festivalové Dobřany jsou rodištěm českého režiséra Oty Kovala, který je podepsán pod oblíbenými snímky pro děti jako Lucie a zázraky (1970) nebo Jakub (1976). Koval pro český film objevil řadu dětských hvězd a v práci režiséra pokračoval i po tragické nehodě, jež ho upoutala na invalidní vozík. Juniorfest si připomene Kovalovy nedožité devadesáté narozeniny unikátní výstavou, v níž budou odhaleny dosud neznámé skutečnosti z režisérova života. Výstava, přístupná od pondělí 18. října do 12. listopadu v Dobřanské galerii Městského kulturního střediska, nabídne nejen informativní panely, ale také artefakty zapůjčené od režiséra Filipa Renče, kterého Ota Koval pro film objevil. Návštěvníci uvidí též kostýmy z koprodukčního filmu Kočičí princ (1978).

08/11  /  17:00
Římskokatolická fara Dobřany
Setkání kolegů a přátel Oty Kovala
V rámci festivalu se v prostorách dobřanské fary uskuteční setkání kolegů a přátel, kteří s Otou Kovalem spolupracovali – účast vedle Filipa Renče přislíbili i režiséři Zdeněk Zelenka a Karel Smyczek, herečka Viktorie Čermáková, zpěvačka Naďa Urbánková nebo dětská hvězda Lukáš Bech alias Létající Čestmír.


Sledujte www.juniorfest.cz nebo Facebook MFF Juniorfest, kde se dozvíte nejaktuálnější informace o připravovaných filmech a doprovodných akcích.

 

PROGRAM JUNIORFEST
CineStar – OC Olympia Plzeň, Písecká 1, Kino a divadlo Káčko – Sokolovská 1011, Dobřany, Kino Beseda – Kopeckého sady 13

Kino a divadlo Káčko
6. 11.    10:00    Vánoce v džungli, 10+
            17:00    Myši patří do nebe, 8+
7. 11.    10:00    Remy a Juliyat, 12+
            13:30    Jezerní královna, 8+ (za účasti Ivany Chýlkové)
            17:00    Mazel a tajemství lesa, 8+
8. 11.    08:15    Bertův deník, 11+
            10:15    Mimo dosah, 13+
            13:30    Ota Koval: Lucie a zázraky, 9+
9. 11.    08:15    Detektivní kancelář Lasse & Maja: Záhada vlakové loupeže, 7+
            10:15    Poupelle z města komínů, 12+
            13:30    Smraďoch – Život v Paříži, 5+
            17:00    Nahuel a kouzelná kniha, 8+
10. 11.  08:15    Zapomenuté Vánoce, 7+
            10:15    Vlkochodci, 10+
            13:30    Dračí princezna, 8+
            17:00    Tady hlídáme my, 13+
11. 11.  08:15    O čertovi a jiné vánoční pohádky, 5+
            10:15    Spaceboy, 11+
            13:30    O chytrém Honzovi, 6+ (za účasti Petra Nárožného)

CineStar
6. 11.    13:30    Uuups! Dobrodružství pokračuje…, 6+    
            16:30    Dračí princezna, 8+
            19:00    Jak jsem randil s Amber, 15+
7. 11.    11:00    YAKARI – Velké dobrodružství, 6+
            13:30    Jim Knoflík a bláznivá třináctka, 7+
            16:30    Vlkochodci, 10+
            19:00    Podivuhodná dobrodružství Paula Harkera, 14+
8. 11.    08:30    Dětství Kalamity Jane, 12+
            10:30    Svět podle Bustera, 9+
            19:00    Poupelle z města komínů, 12+
9. 11.    08:30    Vánoce v džungli, 10+
            10:30    Trojité trable, 10+
            19:00    Stela, 14+
10. 11.  08:30    Foxovi za dobrodružstvím, 9+
            10:30    Felix a Morgiin poklad, 7+
11. 11.  08:30    Detektivní kancelář Lasse & Maja: Záhada vlakové loupeže, 7+
            10:30    Spaceboy, 11+

Kino Beseda
8. 11.    08:15    Jak jsem randil s Amber, 15+
            10:15    Lovecut, 16+
9. 11.    08:15    Školní poklad, 13+
            10:15    Zem je láva, 15+

Dobřanská galerie Městského kulturního střediska Dobřany
do 12. 11.    Ota Koval 1931–1991 – výstava filmových artefaktů a kostýmů

Římskokatolická fara Dobřany
8. 11.    17:00    Setkání kolegů a přátel Oty Kovala (za účasti Filipa Renče, Zdeňka Zelenky, Karla Smyczka, Viktorie Čermákové a dalších)



↑ zpět na začátek článku ↑

JUNIORFEST

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů