Kapely s příběhem

Náměstí Republiky Náměstí Republiky 1, Plzeň
e-mail: telefon:
web:
Plzeňský kraj si připomíná třicet let od pádu totalitního režimu v tehdejším Československu hudebním happeningem nazvaným Kapely s příběhem. Budeme tak mít příležitost si připomenout a zazpívat písně, které provázely náš národ na cestě od totality k demokracii. Zahraje a zazpívá Míša Leicht a skupina COP, písničkář Jiří Dědeček a nejstarší československá folková skupina Spirituál Kvintet.
 
V listopadu roku 1989 zpíval Spirituál kvintet z balkonu pražského Melantrichu, o rok později si s ním opět na Václavském náměstí zazpívali prezidenti Václav Havel a George Bush starší. Příští rok oslaví skupina neskutečných šedesát let od svého vzniku a chystá se do hudebního důchodu. Se svými příznivci se rozloučí speciální sérií vystoupení. Na náměstí Republiky v Plzni s nimi budeme moci zazpívat jejich nejhranější písně včetně těch, které se staly symbolem listopadu 1989: Až se k nám právo vrátí a Jednou budem dál.
 
Symbolické oslavy svobody se zúčastní také písničkář, básník, textař a předseda Českého centra Mezinárodního PEN klubu Jiří Dědeček. PEN klub je nejstarší světová organizace na ochranu lidských práv a také nejstarší organizace, která propaguje přátelství a intelektuální spolupráci mezi všemi spisovateli. V rámci koncertu na náměstí zahraje Jiří Dědeček i další z ikonických písní roku 1989: Vraťte mi nepřítele.
 
Plzeňskou hudební scénu zastoupí bluegrasová kapela COP s Míšou Leichtem. V době totality hráli muziku inspirovanou americkou country pro nejrůznější ilegální uskupení lidí, kteří se snažili uchovat vzpomínky na to, že naši část republiky osvobodili Američané. Copáci tak byli velmi často v hledáčku policie. Zakladatel kapely a její umělecký vedoucí Míša Leicht se také aktivně účastnil revolučních demonstrací v Plzni.
 
Přijďte v pátek 25. října v 18 hodin na náměstí Republiky v Plzni na největší hudební událost svého druhu v Plzeňském kraji. Koncert pořádá Plzeňský kraj a vstup je ZDARMA.

↑ zpět na začátek článku ↑

Kapely s příběhem

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů