Klapzubova jedenáctka

Nová scéna DJKT Palackého náměstí 30, Plzeň
e-mail: telefon: +420 378 038 049
web: https://www.djkt.eu/nova-scena vstupenky: Koupit vstupenku

„Byl jednou jeden chudý chalupník, jmenoval se Klapzuba, a ten měl jedenáct synů. Ve své chudobě nevěděl, co s nimi, a tak z nich udělal fotbalové mužstvo.“ Takhle nějak si mnozí pamatují ze školních lavic rámcový obsah románu Eduarda Basse. Činohra DJKT připravila novinku pro celou rodinu, pro ty, co knihu znají, i pro ty, kteří ji nikdy nečetli.
Humoristická kniha z roku 1922 se dočkala televizní – seriálové – podoby. Příhody starého Klapzuby a jeho synů z Dolních Bukviček u Kouřimě zfilmoval v roce 1968 režisér Eduard Hofman, který obsadil skvělé herce – za všechny lze jmenovat Jiřího Sováka, Miloše Kopeckého, Jana Wericha nebo Františka Filipovského. Román o sourozeneckém fotbalovém mužstvu se nevyhýbá ani tématům etiky a profesionality sportu. Bratři drží vždy při sobě, navzájem se nikdy nezradí a nikdy je nezmůže pýcha, i když jsou slavní po celém světě.
Hravá a úsměvná rodinná komedie s podtitulem Povídka pro kluky malé i velké, která vysvleče všechny „kluky“ z činoherního souboru DJKT do trenýrek, potěší diváka malého i velkého, mladého i staršího, plzeňského i přespolního. A s jistotou neurazí ani „holky“, tedy dámskou část publika.

Klapzubova jedenáctka

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů