Konstantinovy Lázně

Léčebné lázně Konstantinovy Lázně a.s. Plzeňská 58, Konstantinovy Lázně
e-mail: info@konstantinovy.cz telefon: +420 374 615 511
web: https://www.konstantinovylazne.cz/

TIP NA VÝLET DO PLZEŇSKÉHO KRAJE: Konstantinovy Lázně
Konstantinovy Lázně leží ukryty uprostřed lesů západních Čech severozápadně od Plzně v jedné z ekologicky nejčistších oblastí České republiky. Doposud neobjevený kus naší země, pro všechny, kdo hledají klid a ticho.
Lázeňské městečko, citlivě zasazené do pestrého lesoparku přirozeně navazujícího na okolní přírodu, leží v nadmořské výšce 520 m. S celkem 900 obyvateli patří mezi menší lázeňská místa a nabízí tak svým návštěvníkům klidné rodinné prostředí s nenarušenou přírodou.

Konstantinovy Lázně v historii časů
Historii lázní můžeme sledovat již od 16. století, kdy se v písemných dokladech objevuje zmínka o sirnatém prameni nazývaném obecně "smraďoch" právě pro svůj vysoký obsah sirouhlíku.
První lázeňskou budovu s 5 lázeňskými kabinami a 22 pokoji postavili v roce 1803 u sirného pramene v místě dnešních Starých Lázní sedláci z nedaleké Nové Vsi.
V roce 1837 lázně koupil majitel okolního panství kníže Konstantin z Löwensteinu, po kterém dnes nesou Konstantinovy Lázně svoje jméno (do roku 1900 se nazývaly Nová Ves – lázně). Zajímavostí je, že zde chtěl původně hledat uhlí, ale samozřejmě žádné nenašel. Průzkumy potvrdily, že pramen, který zde vyvěrá, má opravdu vynikající léčebné účinky. V této době se zde s velkým úspěchem léčila padoucnice pomocí slatinných zábalů z místních zdrojů.
Hlavní lázeňská budova Prusík byla vybudována v letech 1873–1875 JUDr. Franzem Pankrazem, budova připomínala klasicistní zámek, na přelomu 19. a 20. století získal dům prvních 44 lůžek, dnešní podobu má od konce 19. století a svoje vedoucí postavení si zachoval až do současnosti.

Přírodní léčivé zdroje na vás čekají v lázních
Hlavní léčebné metody jsou založeny na využití přírodních léčivých zdrojů. Pramen přírodní minerální uhličité vody, která je čerpána z hloubky 40 m při teplotě 9,9 °C, má největší obsah volného oxidu uhličitého v České republice. Pramen, stejně jako hlavní lázeňská budova, dostal jméno po pražském profesorovi vnitřního lékařství MUDr. Bohumilu Prusíkovi.
Zdraví zde nacházejí lidé nejen s nemocemi srdce a cév, ale i lidé s nemocemi pohybového aparátu, nervové soustavy či s cukrovkou, především s jejími cévními a nervovými komplikacemi. Pacienti mohou být překládáni přímo z nemocnice po kardiochirurgických či ortopedických operacích rovnou z lůžka na lůžko na tzv. časnou rehabilitaci. Právě tato časná rehabilitace umožňuje nemocným nejrychlejší návrat k aktivnímu životu a celkové zotavení. Na základě rozhodnutí zdravotních pojišťoven a po konzultacích se špičkovými onkology, rozšířily lázně spektrum léčených pacientů. Nabízí špičkovou péči pacientům s onkologickým onemocněním, konkrétně léčbu ženám po karcinomu prsu a mužům po karcinomu prostaty. Ti při ukončení náročné léčby, kdy je onkologem konstatováno, že jsou zdrávi, mohou nastoupit lázeňskou léčbu. Nové metody i léky způsobují, že ženy po prodělaném karcinomu nemají již tak závažné komplikace jako tomu bylo dříve, nicméně zásah, kdy dojde k ablaci prsu a k poměrně drastickému ozáření tkání, může nějaké komplikace zanechat. V lázních je právě pro tyto ženy připraven léčebný program, který takové komplikace léčí. U mužů je léčba karcinomu prostaty komplikována inkontinencí nebo poruchami erekce. Lázeňská léčba je zaměřena i na zlepšení těchto stavů. Obě skupiny nemocných pak jsou zatíženy velkým tlakem na psychiku v souvislosti s vážným onemocněním, v lázních naleznou klid i přátelskou atmosféru, které budou balzámem i na jejich duši.

Lázně nabízejí i jiné krásy
Samotné lázně nabízejí relaxaci v rozlehlém parku, okolí je přímo stvořené pro turistiku v přírodě. V nejbližším dosahu se nacházejí naučné stezky Hradišťský vrch, Šipín, Úterský potok, Krasíkov-Ovčí vrch a stezka ke „Studánce lásky“. Naleznete zde i několik historických památek a přírodních objektů, které je možné navštívit pěšky či na kole. Využít můžete desítky kilometrů cyklistických tras, inline dráhu či moderní wellness a fitness centrum.
Ubytování v hotelích s příjemnou rodinnou atmosférou doplňuje racionální strava s možností výběru z různých diet. Ochutnat můžete pokrmy z čerstvé zvěřiny, drůbeže, sladkovodních ryb, nabídku jídel podtrhuje výběr kvalitních vín, káv a zákusků.    
V Konstantinových Lázních nechybí ani možnost kulturního a společenského vyžití, tradičně je připraven i kulturní program v podobě hudebních vystoupení různého žánru, klavírních večerů, swingových tanečních večerů, letních nedělních koncertů v amfiteátru v lázeňském parku či besed nebo přednášek na různá témata.
Konstantinovy Lázně nabízejí celou škálu tematických pobytů, přes pobyty hrazené zdravotními pojišťovnami, samoplátecké pobyty, wellness pobyty, pobyty pro seniory, pobyty pro zaměstnance či management podniků, až po pobyty vánoční či silvestrovské.
Věříme, že si hned při prvním setkání tento zelený ráj získá pevné místo ve vašem srdci a že se do Konstantinových Lázní budete velmi rádi vracet a nalézat zde tolik potřebné léčivé pohlazení nejen pro tělo, ale i pro duši.

Léčebné lázně Konstantinovy Lázně a.s.
Plzeňská 58
349 52 Konstantinovy Lázně

Tel.: + 420 374 615 511/512
rezervace@konstantinovy.cz
www.konstantinovylazne.cz

↑ zpět na začátek článku ↑

Konstantinovy Lázně

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů