Krajský půlmaraton Plzeňského kraje 2020

Areál Škodaland V Lukách 34/2976, Plzeň
e-mail: telefon:
web: http://www.skodaland.eu/

Letošní půlmaraton přináší zajímavé propojení světa zdravých běžců a hendikepovaných sportovců. V areálu Škodalandu bude pro všechny návštěvníky připraven speciální program, který přiblíží svět hendikepovaných a zároveň se do závodu letos zapojí první hendikepovaný půlmaratonec.

Krajský půlmaraton pro letošní 6. ročník, který se uskuteční 18. dubna v areálu Škodaland, získal nového partnera, firmu PEŠEK Machinery. Ta do letošního závodu přivádí organizaci Cesta za snem pomáhající lidem s postižením integrovat se zpět do normálního života.
Tato unikátní spolupráce umožní propojit dva dosud ne zcela souznící světy, a to svět zdravých běžců se světem hendikepovaných sportovců.

V areálu Škodaland bude připraveno několik trenažérů, které umožní návštěvníkům akce si vyzkoušet, jak hendikepovaní sportovci jezdí na handbiku, běžkách či jaké to je řídit speciálně upravené auto pro vozíčkáře. „Chtěli bychom vyzvat návštěvníky akce, aby si nejen trenažéry vyzkoušeli, ale také aby poměřili s našimi hendikepovanými sportovci síly v závodu O pohár firmy PEŠEK Machinery,“ vyzývá Heřman Volf z organizace Cesta za snem. Sám Heřman Volf se také zapojí do samotného závodu. Uvnitř areálu na okruhu bude plnit trasu půlmaratonu na vozíku s trekingovými holemi. „Do závodu na okruhu se také mohou zapojit další hendikepovaní a společně poměříme čas půlmaratonu s běžci na trase. Je to pro nás zajímavá možnost propojit tyto dvě komunity,“ dodává Volf.
Zároveň bude během půlmaratonu probíhat další zábavný program pro malé i velké, laserová biatlonová střelnice, mobilní lanový park, obří šipky, preventivní aktivity složek IZS, malování na obličej, mobilní fyzioterapie, sportovní doplňky a poradenství a mnoho dalšího. Atmosféru běžeckého dne zpříjemní Milan Peroutka s kapelou Perutě. Běžci a fanoušci v Dobřanech se pak mohou těšit na vystoupení Michala Šindeláře.

V době konání půlmaratonu bude od 9:50 do 13:00 hodin omezen provoz v obcích Plzeň-Bory, Litice, Šlovice, Dobřany, Lhota a Valcha. Zároveň dojde k omezení provozu linek MHD č. 21 a 26, a spojů 44 a 51 linky č. 450660 dopravce ČSAD autobusy Plzeň a.s. Běžci mohou využít parkoviště v zahradě areálu Škodaland, pro další návštěvníky pak bude přístupné parkoviště u Západočeské univerzity v Univerzitní ulici se zajištěnou kyvadlovou dopravou k areálu Škodaland a zpět.

Pro aktuální dění sledujte na http://pulmaraton.plzensky-kraj.cz nebo na Facebooku.

↑ zpět na začátek článku ↑

Krajský půlmaraton Plzeňského kraje 2020

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů