Krajský půlmaraton Plzeňského kraje

Škodaland V Lukách 34/2976, Plzeň 321 00
e-mail: telefon:
web: http://www.skodaland.eu/

Po dvouleté covidové pauze je tu další ročník Krajského půlmaratonu Plzeňského kraje. Areál Škodalandu v Plzni – Liticích zaplní opět běžci všeho věku, aby změřili síly nejen na jednadvacetikilometrové trati, ale i na tratích kratších.

Závodníci poběží ze Škodalandu přes Litice do Šlovic a Dobřan, do Dobřánek, Lhoty a přes Valchu zpět do areálu. Kdo se necítí na půlmaraton, může běžet OMEXOM Krajskou desítku nebo Krajskou pětku. Běžci s týmovým duchem mají možnost se zaregistrovat do týmových běhů. Děti zase mohou závodit ve Škodalandu na kratších tratích rozdělených podle věku.

Startovné je až do 21. dubna za zvýhodněnou cenu. Můžete k němu získat i kvalitní běžecká trička s atraktivním designem. Společně s registrací je možné si je objednat za 400 korun na https://pulmaraton.plzensky-kraj.cz

V cíli obdrží každý běžec pamětní medaili, pro vítěze jsou pak připraveny skvělé ceny. První tři nejrychlejší běžci mezi muži a ženami, kteří se prokážou trvalým pobytem v Plzeňském kraji, získají výhru ve výši deset, pět a tři tisíce korun. Ale i ten, kdo nezvítězí, si může odnést cenu od partnerů závodu. V závěru celého dne se totiž uskuteční slosování startovních čísel o věcné ceny.

Novinkou letošního ročníku je propojení světa zdravých běžců a hendikepovaných sportovců. Organizace Cesta za snem sem přiveze speciální trenažéry a návštěvníci si také budou moci vyzkoušet, jak hendikepovaní sportovci jezdí na handbiku, běžkách či jaké to je řídit speciálně upravené auto pro vozíčkáře. To vše v rámci projektu CzechTourism 7 statečných.

Také letos půjde výtěžek z benefičního prodeje vody v rámci projektu Voda pomáhá na dobrou věc – na spolufinancování nákupu a provozu nových, speciálně upravených mikrobusů pro převoz klientů s postižením do denních stacionářů v Plzni, Merklíně a Soběkurech.

Návštěvníci se mohou v areálu Škodalandu těšit i na pestrý doprovodný program. Vedle vystoupení plzeňské kapely Děda Mládek Illegal Band je pro ně připravena horolezecká stěna, obří šipky, nafukovací hrad, malování na obličej nebo focení u fotostěny. Fyzickou připravenost a postřeh prověří atrakce WipeOut.

Doprovodný program je připraven i v Dobřanech. Na náměstí T. G. M. vyroste FAN zóna a skvělou sportovní atmosféru podpoří vystoupení kapely Semtex.

Kvůli bezpečnosti běžců bude omezen provoz obcemi, kterými trať prochází. Zároveň budou omezeny linky MHD č. 21 a č. 26 a některé autobusové spoje Arrivy. Běžci mohou parkovat u areálu Škodalandu, pro další návštěvníky pak bude přístupné parkoviště u Západočeské univerzity v Univerzitní ulici, odkud je zdarma do areálu doveze kyvadlová doprava. Aktuální informace najdete na facebooku nebo na webu pulmaraton.plzensky-kraj.cz.

Pokud byste chtěli být součástí realizačního týmu půlmaratonu, můžete se přihlásit jako dobrovolník. Pořadatelé hledají zodpovědné a spolehlivé jednotlivce, skupiny, zájmové či sportovní kluby, které pomohou se zajištěním bezpečného průběhu běžců celou trasou závodu. Stačí zaslat e-mail na pulmaraton@plzensky-kraj.cz.

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Krajský půlmaraton Plzeňského kraje

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů