Květen v Kině Beseda

Kino Beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: ticketing@dominikcentrum.cz telefon: +420 378 035 415
web: http://www.mestanska-beseda.cz
žánr: režie:
délka:
premiéra:

„Květen v Kině Beseda: Joaquin Phoenix se bojí a Jana Plodková randí.“

Zatímco venku všechno kvete, v Kině Beseda se uskuteční fascinující výprava do velrybího světa i duše. Francouzský dokument Národ velryb (3. 5.) nás vezme do hlubin oceánu a odpoví na otázky, jak se velryby domlouvají a jestli velrybí děti zlobí své rodiče.

Další filmová cesta povede zpátky v čase do doby šusťákových souprav a pestrobarevných sak, kazeťáků a videopůjčoven a taky organizovaného zločinu. Divoké devadesátky prožívá Zdeněk Godla jako Laco ve slovenském filmu Invalida (4. 5.).

V den výročí konce 2. světové války ukáže současnou válečnou realitu ukrajinský dokument Východní fronta (8. 5.). Jako zdravotnický dobrovolník odešel Jevhen do války poskytovat první pomoc a evakuovat raněné, ale také natáčí dění kolem.

Prvním ze tří severských snímků, které Kino Beseda v květnu uvede, je finský film Sisu (11. 5.). Osamělý muž na sklonku 2. světové války najde v divočině bohatství, o které stojí nejen on, ale i oddíl nacistických vojáků. Švédské drama Chlapec z nebe (24. 5.) se odehrává v Káhiře, kde náhle umírá nejvyšší náboženský představitel univerzity a jeden ze studentů se stává figurkou v boji o moc. A do třetice Bombastický Johan (25. 5.) je norská výbušná komedie o životě maloměstského osiřelého samotáře s citem pro dynamit, který se snaží vyrovnat se s neopětovanou láskou.

Do kin konečně opět dorazil Joaquin Phoenix v očekávané hororové novince On se bojí (17. 5.). Bojí se života, světa, a především své mámy. V nečekané spirále absurdních událostí se musí tenhle podivín vyrovnat se svými strachy a konečně vzít život do vlastních rukou.

Říkáte si, že by v máji nemělo chybět aspoň trochu lásky? Snad vás potěší nová česká filmová komedie Život pro samouky (18. a 31. 5.) s Janou Plodkovou v roli čtyřicátnice, jejíž manželství ze dne na den skončí a ona se znovu ocitá ve světě randění a trapasů.

↑ zpět na začátek článku ↑

Květen v Kině Beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů