Květen v Kině Beseda

Kino Beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: ticketing@dominikcentrum.cz telefon: +420 378 035 415
web: http://www.mestanska-beseda.cz
žánr: režie:
délka:
premiéra:

Tenhle měsíc vás v Kině Beseda čekají pravdivé příběhy – filmy natočené podle skutečnosti, dokumenty a besedy s autory. Životní příběh jednoho z nejvýznamnějších českých extrémních sportovců Michala Marošiho natočil režisér Martin Vrbický.  Dokument Ten, co slaví každý den o osudu celé generace lidí, která upsala život horským kolům a dalším extrémním sportům, doprovodí beseda s autory filmu (6. a 23. 5.)

V roce 2009 požádal Václav Havel dokumentaristu Václava Jančárka, aby natočil zbytek jeho života. Unikátní časosběrný dokument Tady Havel, slyšíte mě? vychází z dosud nepublikovaných záběrů a je jedinečnou příležitostí ocitnout se znovu v blízkosti tohoto výjimečného člověka (9. 5.).

Minimalistické krimidrama Lesní vrah sleduje poslední rok života jednoho z nejznámějších českých sériových vrahů. Pracoval jako policista, vyhrál v soutěži Chcete být milionářem, měl nadprůměrně vysoké IQ a v lese zavraždil tři náhodné kolemjdoucí. Po projekci přijdou s diváky debatovat režisér Radim Špaček a scenárista Zdeněk Holý (13. 5.). 

Umělecký dokument Národního parku Šumava Voda ztracená a vrácená vás zavede do rozmanitého světa mokřadů Šumavy s velmi emotivním hudebním doprovodem Lenky Dusilové a Petra Ostrouchova (15. 5.). 

Ryan Gosling v novém filmu hoří, padá z výšek nebo bourá v autě. Jako Kaskadér býval hvězdou svého oboru, existují ale situace, které ani otřískaný kaskadér nezvládne. Třeba když zachraňuje svou lásku v podání Emily Blunt (16. 5.).

Když se dospívající Priscilla na večírku seznámí s Elvisem Presleym, z krále rock’n’rollu se v soukromí stává někdo zcela nečekaný. Příběh turbulentního manželství uvede v předpremiéře přehlídka Tady Vary (22. 5.).

Celý program včetně víkendových filmů pro děti i zvýhodněných projekcí pro seniory najdete na www.kinobeseda.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Květen v Kině Beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů