Letní barokní festival 2016

Plzeňský kraj – více míst Plzeňský kraj
e-mail: telefon:
web:

Hlavní akce Letního barokního festivalu 2016:

15. 6.     Mariánská Týnice – zahajovací slavnost festivalu (již proběhlo)
6. 7.       Přeštice
15. 7.     Muzeum Českého lesa v Tachově
22. 7.     Zámek Hrádek u Sušice
24. 7.     Kaple Anděla, Strážce v Sušici
29. 7.     Spálené Poříčí
5. 8.       Domažlice
6.–7. 8. Zámek Svojšín
13. 8.     Radnice
20. 8.     Zámek Zelená Hora
26. 8.     Manětín – závěrečná akce Letního barokního festivalu

Západočeské baroko

Rok 2016 přináší unikátní projekt Západočeské baroko zaměřený na stejnojmenný fenomén. Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu KÚPK tímto dlouhodobým projektem navazuje na úspěšný festival 9 týdnů baroka, který proběhl v rámci EHMK 2015. Nicméně již motto „Baroko všemi smysly“ naznačuje, že obsáhlost bude mnohem širší.

Celý projekt odstartoval slavnostním zahájením 25. ledna 2016 výstavou „BAROKO“. Tato výstava velkoformátových fotografií následně putuje celým Plzeňským krajem po místních muzeích, galeriích či školách. Zároveň proběhla soutěž napříč školami a institucemi o vytvoření loga, které bude nositelem odkazu jedinečnosti baroka v Plzeňském kraji. Vzniknuvší logo se tak stalo symbolem tohoto jedinečného projektu. Společně s ním vznikl nosný pilíř Západočeského baroka – webový portál, který byl slavnostně představen 12. května 2016 v prostorách hlavní budovy Západočeského muzea v Plzni. Portál Západočeského baroka (www.zapadoceskebaroko.cz) představuje obsáhlé a jedinečné informace o kulturních akcích, památkách a osobnostech, hudbě, gastronomii nebo životě v baroku. V neposlední řadě podává i aktuální informace o probíhajících i budoucích akcích tematicky spjatých s barokem.

Jedním z nosných pilířů Západočeského baroka je Centrum baroka v Mariánské Týnici. Slavnostní otevření centra (a zároveň zahájení Letního barokního festivalu) proběhlo v nádherných kulisách 15. června 2016. Již zmíněný Letní barokní festival je dalším dlouhodobým projektem Západočeského baroka a jeho záběr bude jak geograficky, tak pestrostí velice široký. Kromě hudby, divadla či barokních ohňostrojů se můžeme těšit i na barokní gastronomii, vůně či dobové příběhy zasazené do výjimečných kulis. Plzeňský kraj zároveň spolupracuje v rámci partnerského přeshraničního projektu Barock Live, který propojí barokní akce i v Horním Rakousku a Východním Bavorsku. V celkovém kontextu příštího roku předesílá projekt Západočeské baroko národní kampaň CzechTourismu pro rok 2017 – Baroko.

↑ zpět na začátek článku ↑

Letní barokní festival 2016

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů