Letní barokní festival 2018 v Plzeňském kraji

Plzeňský kraj – více míst Plzeňský kraj
e-mail: telefon:
web:
Přijďte do nejkrásnějších barokních lokalit Plzeňského kraje a zažijte nezapomenutelné okamžiky díky programu Letního barokního festivalu 2018. Nechte se ohromit na květinových slavnostech bohatou květinovou výzdobou a historickým květinovým aranžmá, zúčastněte se floristických workshopů, dopřejte si projížďky kočárem, poznejte tradiční řemesla a regionální gastronomii. Zažijte dobový jarmark a hudbu, ukázky barokních tanců, šermu, užijte si bohatý program pro děti, těšte se na nezapomenutelný barokní ohňostroj.
 
Každý prázdninový víkend se na některém z barokních cílů v kraji děje něco, co vás přenese do barokních časů. V půli července se například můžete vypravit na Barokní víkend v Tachově, jímž tu ožije Muzeum Českého lesa a jízdárna ve Světcích. Kladrubský klášter zve o měsíc později na Klášterní barokní noc. Zámky ve Svojšíně a v Nebílovech zasypou květiny, které jako by vystoupily z barokních obrazů. A ve druhé polovině srpna se do barokního hávu zahalí Manětín. Chystá se tu Poutní mše umělců aneb pouť lívancová či uvedení Opelly eccelesiasticy Josefa Antonína Plánického.
 
Program festivalu:
4.–8. 7.      Nepomuk a okolí – Pod pěti hvězdami
 
13.–15. 7.  Barokní víkend v Tachově
13. 7.          Barokní klášterní slavnost v Muzeu Českého lesa v Tachově
14.–15. 7.  Oživená jízdárna ve Světcích
28. 7.          Nebílovy – Květinová slavnost

3. 8.           Hrádek U Sušice – Barokní slavnost na Zámku Hrádek
4.–5. 8.     Svojšín – Zahradní slavnosti aneb Květy baroka
11. 8.         Kladruby – Klášterní barokní noc
10.–28. 8. Manětín v barokním duchu

10. 8.        Poutní mše umělců aneb pouť lívancová
18. 8.        Slavnostní zakončení festivalu
28. 8.        Josef Antonín Plánický, Opella eccelesiastica
 
Za barokními krásami na kole
Sedněte s dětmi na kola a poznejte barokní perly v Plzeňském kraji na třech tematických cyklotrasách BAROKO, které jsou součástí projektu Západočeské baroko. Barokní cyklotrasy vedou po číselně značených cyklotrasách Klubu českých turistů a jejich průměrná délka je čtyřicet kilometrů.
Objevte v krajině stopy urbanismu, architektury a kultury, poznejte region severního Plzeňska, který v období baroka zažil nebývalý rozvoj. Pro dokonalost požitků jdoucích ruku v ruce s adrenalinem i relaxací a kocháním se historických krás jsou doplněny trasy deseti atypickými odpočívadly umístěnými v netradičně zajímavých pozicích. Ta skýtají možnost posezení při občerstvení a hlavně upozorní na zajímavý výhled s barokním pozadím rámující vaši fotografii do rodinného alba.
Více informací naleznete na www.zapadoceskebaroko.cz.
 

↑ zpět na začátek článku ↑

Letní barokní festival 2018 v Plzeňském kraji

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů