Letní barokní festival 2021

Plzeňský kraj – více míst Plzeňský kraj
e-mail: telefon:
web:

Léto patří v Plzeňském kraji neodmyslitelně baroku, a tak si i letos vychutnáte na historických objektech barokní dobu všemi smysly. Pořadatelé pro vás připravili pestrou nabídku hudby, divadla, tance, oživených prohlídek, prezentace barokní kuchyně, soutěží a her pro děti a mnoho dalšího.

Na konci července vystoupí frekventanti mezinárodního letního Kurzu staré hudby a předvedou nově nastudované ukázky ze sbírky barokních árií Estensische Musicalien 179, která je uložena v Národní knihovně ve Vídni. Poslechnout si je můžete v pátek 30. července na zámku ve Spáleném Poříčí a v sobotu v Klatovech.

V srpnu do Plzeňského kraje zavítá soubor prestižní francouzské akademie v Lyonu L’ensembleMille-feuille a 7. srpna na koncertě v Kralovicích přiblíží vývoj hudby na přelomu renesance a baroka.

Týž den rozkvete zámek ve Svojšíně zahradní slavností Květy baroka. O týden později zase budete moci na zámku v Manětíně okusit, jak se žilo a hlavně pracovalo zámeckému služebnictvu. Tentýž víkend, tedy 13. až 15. srpna, můžete za barokem zamířit i na Domažlicko. Barokní víkend se tu odehraje v areálu kostela ve Všekarech. Milovníci divadla ocení představení souboru Geisslers Hofcomoedianten Orbis Pictus nebo pohádku pro děti Divadla 100 opic. Pořádající spolek Johan připravil pro děti i divadelní tvůrčí dílnu.

Méně známé barokní památky můžete objevit v sobotu 28. srpna, kdy se koná poutní slavnost u kostela v Nicově u Plánice nebo barokní odpoledne u zrekonstruovaného zámku v Cebivi. Letošní rok je zároveň oslavou třísetletého výročí od blahořečení sv. Jana Nepomuckého, které připomene akce ve Šťáhlavech.

Barokní festival pokračuje i v září. V sobotu 11. září si mohou děti v muzeu Jižního Plzeňska v Blovicích zahrát hru Stopy baroka nebo si 25. září v areálu kláštera v Chotěšově v rámci barokního odpoledne vyzkoušet střelbu z kuše a barokní kolotoč.

Letní barokní festival nabídne také řadu koncertů barokní hudby a chybět nebude ani oblíbený cyklus Procházky uměním s violistkou Jitkou Hosprovou.

Informace o celém programu Letního barokního festivalu včetně aktuálních změn naleznete na www.zapadoceskebaroko.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Letní barokní festival 2021

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů