Letní barokní festival

Plzeňský kraj – více míst Plzeňský kraj
e-mail: telefon:
web:

Letní barokní festival přináší v srpnu a září hravé baroko nejen pro dětské návštěvníky. Ochutnat a prožít barokní atmosféru můžete po celém kraji. Víkend 7. a 8. srpna je tradičně ve znamení květinových slavností na zámku ve Svojšíně, který na tento víkend provoní velkolepé květinové aranžmá. V perle západočeského baroka v Manětíně si s dětmi vychutnejte v pátek 12. srpna lívance i loutkové představení a v sobotu 13. srpna zde na zámku prožijte šlechtický den ve znamení lovu a myslivosti.

Další sobotu, 20. srpna, pro změnu ožije zámeckou slavností Zámek Hrádek u Sušice. Na návštěvníky tu bude čekat dobová hudba, divadlo a tanec nebo povídání o barokních obrazech. A večer rozzáří hra světel při autentickém barokním ohňostroji. Závěr prázdnin pak můžete využít k návštěvě tajemného barokního zámku v Cebivi nebo objevení kouzla zapomenutého poutního kostela v Nicově u Plánice.

Letní barokní festival se letos uzavře v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích v sobotu 10. září. Zdejší Stopy baroka – to je hravé stopování i vzdělávání. K vidění bude i kočár tažený pravými starokladrubskými bělouši, jejichž chov byl založen právě v době baroka.
Přeneste se do časů lesku a nádhery a zapomeňte na starosti všedních dnů!

Informace o programu Letního barokního festivalu včetně aktuálních změn naleznete na www.zapadoceskebaroko.cz.

PROGRAM září

3. 9.    13:00    Nicovské barokní odpoledne s obnoveným procesím – koncert a komentovaná prohlídka, procesí (Nicov, kostel)
10. 9.               Stopy baroka – hravé stopování i vzdělávání, kočár tažený pravými starokladrubskými bělouši a večerní ohňostroj (Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích)

↑ zpět na začátek článku ↑

Letní barokní festival

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů