Letní škola umění ArtCamp nabízí přes 40 kurzů!

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara Univerzitní 28, Plzeň
e-mail: telefon:
web: https://fdu.zcu.cz/cz

Virtuální realita, herní tvorba nebo portrétní modelování. Mezinárodní letní škola ArtCamp po roce opět zve širokou veřejnost do světa umění. Pro zájemce si připravila více než čtyřicet týdenních kurzů, které je možné kombinovat a sestavit si tak svůj letní program na míru. Přihlášky je možné posílat až do 31. května.

Kresba, malba a fotografie
Kurzy letní školy, které pořádá Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni, jsou určeny pro všechny příznivce umění a designu od 15 let. Účastníci se naučí vázat knihy, vyrábět šperky, navrhovat oděvy i kreslit storyboardy. Vyzkouší si práci designéra, animaci, 3D tisk a digitální malbu. Chybět nebude samozřejmě ani kresba, malba, grafický design nebo fotografie.

Kyanotypie a netradiční techniky
Vedle tradičních kurzů a oblíbených stálic budou mít účastníci ArtCampu příležitost vyzkoušet si i několik netradičních a ojedinělých technik, jako například japonský tisk na textil technikou katazome. Další zajímavou technikou je kyanotypie, alternativní způsob a jedna z prvních technik tisku fotografií na papír, látku nebo dřevo.

Zahraniční lektoři
I letos ArtCamp přivítá několik zahraničních hostů. Již zmíněné tradiční japonské techniky barvení látek přírodními pigmenty představí umělkyně Shizu Ara, renomovaný polský grafický designér Ryszard Kajzer povede kurz zaměřený na tvorbu plakátu, belgický umělec Bart van Dijck účastníky pozve do světa arteterapie a rituálů. Pokročilí účastníci budou tvořit umělecké šperky v rámci masterclass se slovenskou umělkyní Kristýnou Španihelovou. Z českých hostů pozvání přijali storyboardista Mirek Moc, hudebník a skladatel Matouš Hejl nebo výtvarnice Libuše Vendlová.

Univerzitní prostředí
V letošním roce ArtCamp proběhne během tří týdnů od 10. do 28. července. Výuka bude probíhat vždy od pondělí do pátku mezi 9. a 16. hodinou v ateliérech a učebnách Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara v kampusu Západočeské univerzity na Borských polích v Plzni. Jeden z kurzů zaměřených na design interiéru účastníky zavede i do dílen v kreativní zóně DEPO2015, masterclass digitální fotografie se odehraje v prostorách pražského Centra současného umění DOX.

Nadesignujte si léto!
ArtCamp může pro účastníky představovat pobavení a relaxaci, vítaný aktivní odpočinek, nebo také možnost rozšíření obzorů v rámci různých profesí či vlastního uměleckého zaměření. Účastníci si mohou koncipovat své letní studium v délce jednoho až tří týdnů i podle jazykových preferencí.

Přihlášky je možné posílat až do 31. května, doporučujeme ale nemeškat, už nyní jsou některé z kurzů pro velký zájem beznadějně obsazené. Podrobné informace k letní škole ArtCamp najdete na www.fdu.zcu.cz/artcamp.

↑ zpět na začátek článku ↑

Letní škola umění ArtCamp nabízí přes 40 kurzů!

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů