Léto a podzim v Měšťanské besedě

Měšťanská beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: info@mestanskabeseda.cz telefon: +420 702 218 137
web: https://mestanskabeseda.cz/

Kino Beseda: Vary míří do Plzně!
O filmy z filmáče ve Varech nepřijdete! Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech se totiž rozjede do celé republiky. A Kino Beseda samozřejmě nemůže chybět. Kino v Měšťanské besedě se tak na 9 dní promění ve festivalové kino včetně výzdoby a těšit se můžete i na živé přenosy tradičních úvodů před filmy a po některých z nich také online debaty s tvůrci.
Od 3. do 11. července v Kině Beseda uvidíte 16 festivalových filmů, které pečlivě vybrali dramaturgové KVIFF. Tři filmy z výběru budou uvedeny v evropské premiéře (Luxor, Bez zvláštních znamení a Tajný agent) a jeden dokonce v premiéře světové, a to český dokument Meky.
„Vary míří do Plzně!“
Speciální přehlídku nazvanou Tady Vary odstartuje 3. července australské drama Než skončí léto (3. 7.), které se stalo diváckým hitem festivalu v Benátkách. V dalších dnech pak uvidíte dva snímky denně. Určitě si nenechte ujít vítězný film ze Sundance s názvem Jalda, noc odpuštění (4. 7.), originální portrét věnovaný Stanleymu Kubrickovi Kubrick o Kubrickovi (6. 7.) či Zlovolné historky z předměstí (7. 7.), které si za svou sžíravou vizi zkaženého lidství odnesly z Berlinale Stříbrného medvěda za nejlepší scénář.
Cenou diváků z prestižního festivalu Sundance se může pochlubit mysteriózní thriller Bez zvláštních znamení (10. 7.) vyprávějící o Mexičance, jež se vydává na stovky kilometrů dlouhou pouť, aby našla svého syna. Závěrečný snímek přehlídky Honey Boy (11. 7.) vás naprosto drtivě vtáhne do komplikovaného vztahu otce a syna. Autorem autobiografického scénáře je herec Shia LaBeouf, který hraje právě postavu Jamese, v níž se zrcadlí jeho vlastní otec.
Přijďte v červenci zažít atmosféru filmáče ve Varech do Kina Beseda. Kompletní seznam filmů přehlídky Tady Vary najdete na webu Kina Beseda. A možná… možná přijde i Jiří Bartoška…


Světové špičky se sejdou v Besedě
Že gregoriánský chorál je jednohlasý latinský zpěv bez doprovodu nástrojů užívaný při obřadech římskokatolické církve, asi víte… Věděli jste ale, že se jedná o nejstarší formu, která se dochovala až dodnes beze změn?
A právě předního světového interpreta gregoriánských chorálů a středověké duchovní hudby obecně můžete živě slyšet 19. října v Měšťanské besedě! Do Plzně totiž přijede soubor Schola Gregoriana Pragensis založený Davidem Ebenem, který v Měšťanské besedě doprovodí další světové eso ve svém oboru – oceňovaný violoncellista Jiří Bárta.


06/09  /  10:00
Hrátky s Michalem
Michal Nesvadba na začátku září dorazí do Měšťanské besedy, aby ji celou oblepil samolepicí páskou. Proto doufáme, že přijde hoooodně dětí, které si s ním budou hrát a dovádět a zabaví Michala na celé dopoledne. Zábavné představení je vhodné pro děti od 2 do 9 let.

11/10  /  15:00
Trable taxikáře
Londýnský taxikář John Brown si 20 let tajně užívá života se dvěma ženami. S jednou má syna Gavina, a s druhou dceru Vicki. Ti se seznámí na internetu a chtějí se osobně poznat. Jak vyřeší povedený tatínek malér s dospívajícími dětmi? To zjistíte v říjnu díky komedii Na poslední chvíli.

22/10  /  19:00
Budou Ježkárny i soudničky
V říjnu si nenechte ujít spojení dvou písničkářů. Po společném úvodním bloku se v první části koncertu představí Miroslav Paleček, který v originální interpretaci zazpívá nejen oblíbené Ježkárny, ale i řadu svých osobitých autorských skladeb. Ve druhé části pořadu vás pobaví „zpívající právník“ Ivo Jahelka svými zhudebněnými soudničkami, baladami ze života a perličkami přímo ze soudních síní a předsíní.

29/10  /  17:00 a 20:00
Sklepovská besídka jen pro vás
Když slunce zapadá, tak taky vaše nálada klesá? A pokud máte v duši žal, který nerozveselí ani strom, co kýve pahýly, pak zkuste scénky a písničky Sklepáků. Besídka divadla Sklep totiž nebude v Měšťanské besedě chybět ani v tomto roce! A protože víme, že Sklepáky máte fakt rádi, můžete si jejich Besídku 29. října vychutnat hned 2x – od 17:00 a od 20:00.

05/11  /  19:30
Vše, co jste kdy chtěli vědět o Tatianě Dykové
Jaké jsou všední dny i sny, prožité lásky a zklamání dvou hereček Tatiany Dykové a Kláry Trojanové? To zjistíte v nevšední talkshow, která se uskuteční v novém termínu na podzim v Měšťanské besedě. Večerem provází Peter Serge Butko.

22/11  /  19:00
Celebrity podle Ondřeje Sokola
Zajímá vás, jak si žily české celebrity, když byl svět ještě v pořádku, ještě před pandemií? Pak si nenechte ujít stand-up comedy Ondřeje Sokola Celebrity. Známý bavič a improvizátor nabídne nečekaný pohled nejen do svého soukromí, ale i do soukromí téměř všech umělců v České republice.


↑ zpět na začátek článku ↑

Léto a podzim v Měšťanské besedě

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů