Léto, umění a zábava. To je ArtCamp.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara Univerzitní 28, Plzeň
e-mail: telefon:
web: https://fdu.zcu.cz/cz

Letní škola umění ArtCamp na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara přináší umění, vzdělání i zábavu v jednom praktickém balíčku. Letos je v nabídce více než 40 týdenních kurzů pro veřejnost, které je možné kombinovat a sestavit si tak svůj letní program na míru. Přidáte se?

Přihlášky letní škola přijímá do 31. května, ale protože se kapacity kurzů pro velký zájem rychle plní, doporučujeme dlouho neváhat. Podrobné informace k letní škole ArtCamp najdete na www.fdu.zcu.cz/artcamp.

Design šperku a nábytku, fotografie i virtuální realita

ArtCamp pořádá kurzy v češtině i angličtině. Výuka probíhá od pondělí do pátku od 9 do 16 hodin v ateliérech Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara v kampusu Západočeské univerzity na Borských polích v Plzni, případně v plenéru a v dílnách v kreativní zóně DEPO2015.

Tři červencové týdny budou na Sutnarce patřit uměleckým kurzům už po osmnácté. Každoročně je absolvuje více než 400 příznivců umění starších 15 let. Nabídka kurzů se každý rok mění a pravidelně ji doplňují zajímavé novinky a kurzy pod vedením zahraničních lektorů. Ti letos přijedou mimo jiné z Japonska, Belgie a Izraele. Ze široké nabídky vybíráme:

Fotografické kurzy

Pro velkou oblibu se vrací hned několik fotografických kurzů. Vedle klasické černobílé analogové fotografie se mohou zájemci seznámit s kyanotypií, která propojuje tradiční a moderní přístupy. Další fotokurz jim umožní nahlédnout pod povrch současné fotografie a prozkoumat její algoritmickou povahu.

Japonské umění i cesta sebepoznání

Doslova transformačním zážitkem bude kurz zaměřený na umění, rituál a sebepoznání, kterým účastníky provede belgický hostující umělec. Soustředění, ovládnutí vnitřní energie a otevřenou mysl bude vyžadovat i kurz japonské kaligrafie Shodo. Další workshop s japonskou umělkyní představí v Japonsku aktuálně populární alternativní techniku tisku. Lektorka z Izraele nabídne zajímavý pohled na typografii ovlivněnou kulturní identitou.  

Nábytek, socha a šperk

Nechybí ani kurzy zaměřené na architekturu, design interiéru či praktický kurz navrhování nábytku, kde účastníci dotáhnou svůj návrh až do podoby prototypu. Sochařský kurz se letos zaměří na techniku práce se sádrovým odlitkem. A pokročilí šperkaři se svým autorským šperkem vyjádří k tak komplexnímu tématu, jakým je identita.

Umělá inteligence a design

ArtCamp se zaměřuje i na aktuální témata, včetně umělé inteligence. Kurz AI v kreativním designu účastníky zavede na křižovatku umění a technologie. Virtuální realita nabídne možnost prozkoumat a tvořit meta světy či virtuální portfolia. A Design for Future zase zájemce seznámí s postupy a metodami designérské práce a umožní jim projít všemi fázemi navrhování inovativních produktů.

 

 

↑ zpět na začátek článku ↑

Léto, umění a zábava. To je ArtCamp.

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů