Léto v Plzeňském Prazdroji

Nádvoří Plzeňského Prazdroje U Prazdroje 7, Plzeň
e-mail: info@prazdroj.cz telefon: +420 222 710 159
web: http://www.prazdrojvisit.cz/kalendar-akci/

Srpen a září, to budou pro Plzeňský Prazdroj měsíce plné kultury. Těšit se můžete na dalších pět koncertů z hudebního cyklu Léto v Prazdroji, hudební Letní podvečery v Pivovarském muzeu v Plzni a také další akce jako hasičský Prazdroj Cup 2016 nebo sraz veteránů.
Více na www.prazdrojvisit.cz.

04/08  /  19:00
Buster Nixon, Čankišou
První srpnový večer se můžete těšit na plzeňskou funky stálici Buster Nixon. V její sestavě najdete např. zakládajícího člena Burmy Jones Vaška Křivance, dvojici půvabných zpěvaček nebo Martina Svátka známého z působení v kapele Navigators. Tahle parta vás spolehlivě roztančí, stejně jako brněnská world music parta Čankišou, která za bezmála dvacet let existence patří na tuzemské hudební scéně mezi nejzásadnější jména ve svém žánru!

11/08  /  19:00
Hibaj, Replay
Další čtvrtek proběhne pod taktovkou místních kapel Hibaj a Replay, jejichž repertoár se skládá z největších hitů patřících do zlatého fondu rockové historie. V playlistu skupiny Replay najdete známé pecky od AC/DC, The Beatles či The Clash, služebně starší Hibaj jdou trochu hlouběji do rockové historie. S příchodem nového zpěváka Marka Hupače ovšem v posledních letech dochází k oživování původního vlastního repertoáru kapely v rockovějším hávu.

18/08  /  19:00
Just, Bára Zemanová & Band
Tento čtvrtek si přijdou na své především fanoušci pop rocku a postará se o to dvojice kapel Just a Bára Zemanová & Band. Prvně jmenovaní mají za sebou pět let existence, před sebou slibnou budoucnost a v koncertním playlistu vlastní tvorbu od rockových vypalovaček, přes písně nasáklé reggae až po popové ploužáky. Bára Zemanová a její kapela přivezou tradičně energickou show a všechny zásadní hity kapely, včetně aktuální „Barbíny“!

25/08  /  19:00
Pestalozzi, Extra Band Revival
Poslední srpnový čtvrtek nabízí silné spojení dvou legendárních západočeských kapel! Plzeňská kapela Pestalozzi se před dvěma lety vrátila na koncertní pódia s kladně hodnoceným čtvrtým albem „Nekonečná jízda“ a kromě aktuálních skladeb nebudou chybět ani zásadní hity kapely. V koncertním playlistu bigbítové stálice Extra Band Revival můžeme tradičně očekávat vlastní repertoár.

01/09  /  19:00
Burma Jones, Ill Fish
Důstojnou tečku za letošním Létem v Prazdroji udělají 1. září plzeňské skupiny Burma Jones a Ill Fish. Legendární Burma Jones se před třemi lety vrátila na koncertní pódia v nejsilnější sestavě z dob největší slávy kapely a hitu „Samba v kapkách deště“ a na kvalitě kapely neubrala ani loňská změna na postu frontmana, kterým je nyní talentovaný zpěvák Jaro Smejkal. Ill Fish zde navíc chystají představit své zbrusu nové EP a nový videoklip, tak si tento večer rozhodně nenechte ujít!

17/08–29/09
Další akce v Plzeňském Prazdroji a Pivovarském muzeu v Plzni
Kromě Léta v Prazdroji se na nádvoří pivovaru chystají další akce, které rozhodně stojí za vaši pozornost. 17. srpna proběhne finále soutěže „Mistr výčepní“, které zakončí vystoupení skupiny X-Cover v 19:00 hodin, 27. srpna zavítají na celý den na nádvoří automobiloví veteráni v rámci výstavy „Rallye 2016“ a 3. září zde proběhne v režii SDH Prazdroj tradiční soutěž v požárním sportu s názvem „Prazdroj Cup 2016“! Letní podvečery v Pivovarském muzeu přinesou kapely The Dixie Hot Licks 24. srpna a Dechový orchestr Jana Šapera 29. září.

do 18/09
Pivovarské muzeum v Plzni
Kabinet kuriozit
Pivovarské muzeum zve po celé léto na výstavu prací českého malíře, sochaře a ilustrátora Dalibora Nesnídala. Jde o obrazy, které jsou určené pro připravovanou stálou expozici na zámku ve Štědré. Tam budou k vidění od letošního září, a tak je tahle výstava vlastně jejich předpremiérou. Kuriozity a anomálie fascinovaly, děsily a přitahovaly lidi odnepaměti, skutečný boom zájmu o ně přišel na počátku 20. století. A právě tahle atmosféra dýchá z děl Dalibora Nesnídala. Je libo poznat mechanického zoborožce, homunkula, lebku ptáka noha, šamanova medvídka nebo mořskou pannu? Račte vstoupit, dámy, páni, v tato místa bez váhání!
Dalibor Nesnídal původně vystudoval umělecké kovářství, později se věnoval rytí skla a tvorbě ze skla. Rád kombinuje sklo, kov, dřevo a další přírodní materiály. Maluje obrazy, mapy, ilustruje knihy a časopisy.

do 31/12
Plzeňské historické podzemí
V kameni, sádře a pod zemí
Sestupte do Plzeňského historického podzemí, projděte se labyrintem sklepů, chodeb a studní a prohlédněte si výstavu, která představuje průřez pracemi studentů sochařského oboru Střední uměleckoprůmyslové školy Zámeček. Sochy z kamene a jejich předlohy ze sádry bude možné vidět až do konce roku.

Více informací o Létě v Prazdroji a dalších akcích pořádaných Plzeňským Prazdrojem najdete na www.prazdrojvisit.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Léto v Plzeňském Prazdroji

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů