Listopad v Divadle J. K. Tyla

Divadlo J. K. Tyla Smetanovy sady 16, Plzeň
e-mail: telefon:
web: https://www.djkt.eu/

02–06/11  /  19:00
Malá scéna
Český týden s činohrou

Týden činoherních novinek v netradičním zpracování!

2. 11.    19:00
MELODRAMATICKÝ KABARET – OD DVOŘÁKA K VODŇANSKÉMU
Uvidíte a uslyšíte celkem dvanáct ukázek z české tvorby 19. a 20. století a jedno dílko zcela nové, které právě vzniká v plzeňské činoherně-hudební kuchyni.

3. 11.    19:00
DDD OTÁZKY
Představení žáků Divadelní dramatické dílny nejen pro rodiče!

4. 11.    19:00
STUD, PUD, ÚD aneb ČESKÁ EROTIKA ZA RAKOUSKO-UHERSKA
Inscenovaný seminář interního uskupení MOPED s mottem: „Takovéhle těleso mně by se tam nevešlo“.

5. 11.    19:00
JAK BOŽENA NĚMCOVÁ PŘEDČÍTALA V BRNĚ
Scénické čtení hry Milana Uhdeho v režii člena činoherního souboru Libora Stacha.

6. 11.    17:00
VZPOMÍNKOVÝ VEČER NA MIROSLAVA HORNÍČKA
Stálice plzeňské činohry Monika Švábová a Pavel Pavlovský, komorní atmosféra foyer Malé scény a Miroslav Horníček… Co víc si přát?

6. 11.    19:00
ŠUMNÉ STOPY LIPUSE A LINDAUERA aneb ZA MAORY S KAMEROU
Vydejte se společně s režisérem Radovanem Lipusem na krátkou dobrodružnou cestu na Nový Zéland!
Cena vstupenky 99 Kč, pro studenty 50 Kč, při nákupu více vstupenek sleva.

07/11  / 10:30
Velké divadlo
Matiné
V pořadí šesté koncertní matiné opět vyplní nedělní dopoledne fanoušků vážné hudby. V prostředí krásného Foyer Vendelína Budila ve Velkém divadle bude tentokrát na programu vystoupení populárního Sojkova kvarteta, které ve složení Martin Kos, Martin Kaplan, Josef Fiala a Hana Vítková rozezní smyčcové skladby Čajkovského a Šostakoviče. Sojkovo kvarteto navázalo na tradici skvělých plzeňských smyčkových kvartet, kterou pravidelně prezentují nejen u nás, ale i v zahraničí.

07/11  /  15:00 a 17:00
Malá scéna DJKT
Muzikantská pohádka
V listopadu potěší DJKT dětské fanoušky muzikálu. Na Malé scéně pro ně bude hrát úspěšnou hudební pohádku pro děti každého věku. Vypráví o strastiplné pouti prince Teodora, který se vydává do Zpěvavého království, aby zachránil princeznu Terezku ze spárů tříhlavé saně. Cestou potkává různé pohádkové bytosti i hodnou babičku. Hravý muzikál napsali Dalibor a Václav st. Bártovi přímo pro malé diváky DJKT. Vnáší na scénu plejádu původních písniček (doprovázených živou hudbou) i šibalský humor. Příběhem provází Stanislava Topinková Fořtová a celou řadu kostýmů v průběhu představení vystřídají Tereza Koželuhová a Adam Rezner. Přijďte se pobavit a odpočinout si u pohádky, kterou jinde neuvidíte!

13/11  /  19:00
Velké divadlo
Don Quijote
Po téměř čtvrt století se do DJKT vrací balet, který je slavností virtuozity a grácie a španělského temperamentu. Don Quijote představuje pro tanečníky jeden z nejnáročnějších úkolů a pro diváky jeden z nejkrásnějších baletních zážitků, plný radosti a nakažlivé energie. Autor hudby, mezinárodně uznávaný skladatel Ludwig Minkus, se celý život věnoval zejména komponování hudby pro taneční představení a celkem vytvořil dvacítku baletů. Rytířský příběh na motivy slavného stejnojmenného románu Miguela de Cervantese je bezesporu tím nejznámějším z nich. Děj inscenace se podle původního libreta soustředí na milostnou dvojici Kitri a Basila, jejichž osud se prolíná s vášnivým čtenářem rytířských románů Donem Quijotem a jeho věrným pobočníkem Sanchou. Slavnostní premiéra baletu proběhne druhou listopadovou sobotu ve Velkém divadle.

20/11  /  19:00
Velké divadlo, Nová scéna DJKT
Noc divadel
Ani letos nebude DJKT chybět mezi účastníky mezinárodní kulturní akce Noc divadel, její osmý ročník nese podtitul Fresh air. Spolu s desítkami českých divadel opět pozve návštěvníky na speciální program a obě divadelní budovy ožijí nočním životem. Na programu budou zážitkové prohlídky, při kterých bude na návštěvníky čekat několik překvapení! Kapacita bude omezená, svou účast si tak můžete rezervovat od 1. listopadu 2021 na pokladně předprodeje nebo prostřednictvím e-mailu prohlidky@djkt.eu. Další informace na webu djkt.eu.

26/11  /  16:30
Nová scéna DJKT, foyer
Rozsvěcení vánočního stromku
Vánoční stromeček, jeden z nejkrásnějších symbolů Vánoc, se rozsvítí před posledním listopadovým víkendem ve foyer Nové scény. Při této slavnostní příležitosti vystoupí všechny dětské kroužky DJKT – tedy DDD (Divadelní dramatická dílna), Muzikálové studio, Baletní škola i dětský sbor opery Kajetán. Přijďte načerpat vánoční atmosféru a užít si pestrý program pro celou rodinu.

06 a 27/11  /  19:00
Velké divadlo DJKT
Broučci
V listopadu se pod taktovkou Jiřího Štrunce odehrají poslední uvedení rodinného představení na motivy jednoho z nejoblíbenějších děl české literatury. Hudbu pro originální inscenaci v režii Tomáše Ondřeje Pilaře vytvořil skladatel mezinárodního renomé Jan Jirásek, který je také uznávaným autorem filmových soundtracků. Společně s libretistou Tomášem Jarkovským oživili kouzelnou říši Karafiátových Broučků. Poetickou říši, kterou většina z nás navštěvovala prostřednictvím večerníčkového seriálu. Práce na plzeňské opeře, ve které vystupuje na 150 účinkujících ze souboru opery, baletu, sboru Kajetán i dětského baletu, trvala čtyři roky. Hlavní role byly svěřeny také dětským představitelům, kteří jsou rovnocennými partnery zkušených sólistů. Výsledkem je představení, jenž podobně jako knížka osloví děti, které nadchnou všechna ta divadelní „kouzla“, i dospělého diváka, kterého se dotkne silný příběh.





↑ zpět na začátek článku ↑

Listopad v Divadle J. K. Tyla

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů