Listopad v Kině Beseda

Kino Beseda Kopeckého sady 13, Plzeň
e-mail: ticketing@dominikcentrum.cz telefon: +420 378 035 415
web: http://www.mestanska-beseda.cz
žánr: režie:
délka:
premiéra:

Z listopadové reality do Afriky 19. století nás přenese americko-kanadský film Válečnice (2. 11.), který vypráví příběh generálky ženských bojovnic odhodlaných chránit Dahomejské království. Úplně jiné starosti měl o století dříve v Itálii skladatel Josef Mysliveček. Dosáhl tu kariéry operního skladatele, a přestože se podepisoval Il Boemo neboli Čech, u nás příliš známý nebyl. To má změnit nový historický velkofilm režiséra Petra Václava s Vojtěchem Dykem v hlavní roli (3. a 21. 11.). Kromě barokní hudby ukazuje i skladatelův osobní život a vztahy. Téma partnerských vztahů je nadčasové a další český film se točí hlavně kolem nich.

„Listí padá, dny se krátí, je čas jít do Kina Beseda. A je na co.“

Jaké hranice mají vztahy dnešních mladých lidí? Intimní a emocionálně nabitý snímek Hranice lásky (16. 11.) získal Cenu mezinárodní kritiky na festivalu v Karlových Varech a Studentskou cenu pro nejlepší celovečerní film na festivalu Finále Plzeň. Podzimní náladu rozjasní břitce satirická komedie z luxusní výletní plavby, kde se sejde opravdu vybraná smetánka a kapitán (Woody Harrelson) je věčně pod parou. Trojúhelník smutku (28. 11.) natočil švédský režisér Ruben Östlund, dvojnásobný vítěz Zlaté palmy z festivalu v Cannes.
Listopad do Kina Beseda přinese také tři dokumenty. Jak už název napovídá, dokumentární film Můj otec, kníže (7. 11.) vypráví neobvyklý příběh Lily Schwarzenbergové a jejího otce Karla. Dokument Adam Ondra: Posunout hranice (17. 11.) zase představuje světovou celebritu ve sportovním lezení, člověka, který posunul hranice tam, kde se to zdálo být mimo lidské možnosti. A nejznámější čeští rappeři v otevřeném a velmi osobním dokumentu PSH: Nekonečný příběh (23. 11.) jsou stejně upřímní jako jejich hudba.
Děti se můžou těšit na nový animovaný film Šoumen krokodýl (6. 11.) a druhý díl české pohádky Princezna zakletá v čase (20. 11.). Vstupenky koupíte na www.kinobeseda.cz.

↑ zpět na začátek článku ↑

Listopad v Kině Beseda

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů