Mefisto

Velké divadlo DJKT Smetanovy sady 16, Plzeň
e-mail: telefon: +420 378 038 190
web: http://www.djkt.eu

Jana Holíka znají příznivci divadla především díky slavné one man show Caveman. Stálým členem činoherního souboru DJKT je od minulého roku a nyní se představí v hlavní roli inscenace Mefisto. Činohru na motivy nejslavnějšího románu Klause Manna uvede Divadlo J. K. Tyla v české premiéře nové dramatizace 6. února od 19 hodin ve Velkém divadle.
Inscenaci Caveman hrajete už roky, stále vás baví? A co na ní baví diváky?
Baví mě to moc. Caveman je pro mě neuvěřitelná kapitola, která už míří k 1000. repríze v mém podání a stále to chtějí lidé vidět znovu a znovu. Co na tom baví diváky? Je to prostě sranda a je to o nás.

"V dnešní politice se pohybují lidé, proti nimž je Mefisto jen malý čertíček!"


Mefisto je ale jiný šálek kávy. Zpracovává téma fašismu, myslíte si, že je i dnes aktuální?
Já si myslím, že román Mefisto zpracovává především téma kariéristy, který je okolnostmi a právě fašismem podroben těžké zkoušce charakteru. Kariérismus je aktuální v každé době. Stačí se dnes podívat do světové i domácí politiky. Tam se pohybují lidé, proti kterým je tenhle „Mefisto“ jen malý čertíček.
Hrajete roli herce, jenž pro slávu zaprodá duši zlu. Dovedete si představit sám sebe v podobné situaci?
Nejsem kariérista. Dělám naštěstí práci, která mě baví, to je pro mě důležité. Sláva a moc mě příliš nezajímají. Navíc jsem obecně rád svobodný. Takže představit si totalitní moc, která mě svazuje a diktuje si podmínky, mi jde velmi těžko. To by asi nefungovalo.

Mefisto

Sledujte nás

na sociálních sítích:

Ikona Facebook  

Kontaktujte nás

PROPAGANDA s. r. o.
Záběhlická 3254 / 51
106 00 Praha 10 – Záběhlice

více kontaktních údajů